Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këshilli i Ministrave miratoi projektbuxhetin për vitin 2021

Godina e Këshillit të Ministrave
Foto: Ani Petrova

Qeveria miratoi dhe parashtroi për shqyrtim në Kuvendin Popullor projektin e buxhetit shtetëror për vitin 2021.

Ndër prioritetet e projektbuxhetit janë politikat për të ardhurat, arsimin, shëndetësinë, politika sociale dhe e pensionimit, si dhe ajo për mbrojtjen. Do të ketë shpenzime shtesë në kuadrin e buxheteve të Ministrisë së Punëve të Brendshme – mbi 500 000 euro dhe të Ministrisë së Kulturës – mbi 50 000 euro.

U miratua gjithashtu një strategji për administrimin e borxhit shtetëror për periudhën 2021-2023.

Më shumë nga rubrika

Vizatim - Dajana Vasileva, 10 vjeç

Covid-19 në Bullgari: Dita e 262

Numër më i lartë i të vdekurve dhe i të shëruarve nga Covid-19 në Bullgari gjatë 24 orëve të fundit 3146 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit, tregon Portali Unik Informativ. Nga 7244 PCR teste të realizuara të..

botuar më 20-11-24 7.23.MD

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

botuar më 20-11-24 7.09.MD

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD