Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Filloi Presidenca bullgare e iniciativës “Tri dete”

Foto: BTA

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva përshëndeti mbledhjen e parë video të grupit të koordinimit të iniciativës “Tri dete”, bëri të ditur Ministria e Punëve të Jashtme.

Fakti se Bullgaria u përfshi në fondin investues me mbi 20 mln euro dhe është një nga 8 vendet me kontribut financiar tregon se ajo ka një vend të denjë në “Tri dete”, tha Zaharieva, e cila është një koordinatore kombëtare për formatin.

Energjetika dhe ndërlidhja janë prioritetet kryesore të Presidencës bullgare gjatë vitit 2021.

Në kuadrin e formatit Sofja do të zhvillojë zgjerimin e depos së gazit në Çiren, rimëkëmbjen e vijës hekurudhore Ruse-Varna, ndërtimin e tunelit nën qafën e malit “Petrohan” dhe të autostradës “Deti i Zi” nga Varna deri në Burgas.


Më shumë nga rubrika

Kryeministri është kundër mbylljes së plotë të ekonomisë

Kryeministri është kundër mbylljes së re të plotë të vendit për shkak të përhapjes së Covid-19, megjithëqë presioni mbi sistemin shëndetësor është tepër serioz, sipas tij kufizimet nuk duhen të jenë të tepërta, sepse vendi ynë ka nevojë për ekonomi..

botuar më 20-11-23 7.04.MD

Ministri i shëndetësisë propozon shtrëngimin e masave kundër Covid-19

Niveli i të infektuarve me koronavirus javët e fundit dikton domosdoshmërinë e vendosjes së masave suplementare kufizuese. Përndryshe sistemi shëndetësor nuk do të mbijetojë. Këtë e tha në një brifing ministri i shëndetësisë Kostadin Angellov pas..

botuar më 20-11-23 6.48.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 261

Ministri i shëndetësisë propozon shtrëngimin e masave kundër Covid-19 Niveli i të infektuarve me koronavirus javët e fundit dikton domosdoshmërinë e vendosjes së masave suplementare kufizuese. Përndryshe sistemi shëndetësor nuk do të..

botuar më 20-11-23 5.54.MD