Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dekoruan nxënësit e shkëlqyeshëm të Bullgarisë

Ministri Vëllçev
Foto: Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Megjithë situatën e rëndë për shkak të Covid-19 qëllimi është që të mbetet mësimdhënia me prani fizike në shkollë. Sipas prognozës nuk do të ketë mbyllje të vazhdueshme të shkollave, do të ketë mësimdhënie të përhershme në distancë. Kjo periudhë do të jetë më e shkurtër për nxënësit më të vegjël. Shpresojmë se gjatë javëve në vijim ta ndërpresim dinamikën negative, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev në ceremoninë online të dorëzimit të çmimeve të nxënësve të shkëlqyer të Bullgarisë, transmetoi BTA.

Ndër 19 të dekoruarit gjatë vitit 2020 janë nxënës me suksese jashtëzakonisht të mëdha dhe mendim origjinal. Ata folën para ministrit për përvojën e tyre pozitive dhe negative për mësimdhënien në distancë.


Më shumë nga rubrika

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD

Biznesi bullgar këmbëngul për mbështetje financiare

Pasi dje u shpall domosdoshmëria e masave të reja kufizuese që pritet të hyjnë në fuqi më 27 nëntor, Dhoma Ekonomike Bullgare këmbënguli për një Program Kombëtar në Ndihmë të Biznesit Bullgarë. Qëllimi është që në sajë të tij të garantohet marrja e..

botuar më 20-11-24 3.43.MD

Testimi për Covid-19 bllokoi trafikun e kamionëve dhe maunave drejt Greqisë

Në PKK “Kullata – Promahon” ka radha të gjata prej kamionësh dhe maunash për shkak të testimit në masë për Covid-19 të shoferëve nga ana greke, transmetoi një korrespondent i BNR-së. Ndërkaq, autoritetet greke kanë ndërprerë përkohshëm..

rinovuar më 20-11-24 1.42.MD