Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zëvendëskryeministri i ka shpjeguar SHBA-së pozitën bullgare për Maqedoninë e Veriut

Krasimir Karakaçanov
Foto: BGNES

Në qoftë se tani bëjmë kompromis me Maqedoninë e Veriut, nesër do të kemi probleme. Historia jonë deri në vitin 1944 është e përbashkët, tha para televizionit BTV Zëvendëskryeministri i Sigurisë dhe Ministër i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov.

Pozicioni kornizë nga viti 2019 mbron shumë qartë interesin kombëtar bullgar. Ajo është e përkrahur nga të gjitha partitë dhe nuk mund të ndryshohet.

Gjatë takimeve para pak kohe në Uashington e shpjegova qartë pozitën bullgare me fakte konkrete, vuri në dukje Karakaçanov.

Duam që Shkupi ta ndalojë falsifikimin e historisë bullgare dhe formimin e qëndrimeve negative antibullgare nëpërmjet mediave dhe arsimit, gjë që nuk i përgjigjet sjelljes evropiane, shtoi Karakaçanov.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim

Bashkëpunimi aktual midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut ishte në qendër të vëmendjes në takimin midis ambasadorit bullgar në Shkup Angell Angellov dhe përfaqësuesit të posaçëm të qeverisë së Maqedonisë së Veriut Vllado Buçkovski, takim ky i..

botuar më 21-03-01 3.03.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Greqia kërkoi në OKB që Turqia të kthejë statutin e muzeut të “Shën Sofjes” Greqia bashkë me një sërë organizatash ndërkombëtare, kërkon nga Turqia për të kthyer statusin e mëparshëm të muzeut të “Shën Sofjes” në Stamboll. Monumenti antik..

botuar më 21-02-26 3.00.MD

A është e pashmangshme që Bullgaria të drejtohet nga një koalicion?

Bullgaria ndodhet para zgjedhjeve më të rëndësishme që nga fillimi i tranzicionit drejt demokracisë, pohojnë analizatorët në vend. Deri në fillimin e fushatës paraelektorale mbeten ditë të numëruara. Sa njerëz do të shkojnë deri tek kutitë e votimit - kjo..

botuar më 21-02-25 11.59.PD