Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Postat bullgare pranojnë letra për Babagjyshin e Krishtlindjeve

Foto: arkiv

Për vit të 25 të radhës “Postat bullgare” organizojnë konkursin “ Letra më e bukur drejtuar Babagjyshit të Krishtlindjeve”.  Që korrespondenca që të jetë e vlefshme në zarf duhet të ketë pullë postare dhe marrësi të jetë “Babagjyshi i  Krishtlindjeve”. Afati i fundit i konkursit është 12 dhjetor.

Me organizimin e konkursit të fëmijëve “Postat bullgare” dëshirojnë ti mësojnë fëmijët si bëhet korrespondenca dhe si adresohen letrat. Në konkurs mund të marrin pjesë të gjitha letrat  e fëmijëve me vjersha dhe vizatime. “Duhet të besohet në dikë dhe në diçka. Ka letra, të cilat  janë nga fëmijë të rritur. Na shkruajnë dhe të moshuarit, të cilët luten kryesisht për shëndet dhe  për partner më jetë”, tha para programit “Horizont” të BNR Milena  Tosheva nga “Postat bullgare”.  


Më shumë nga rubrika

Si ndikon mësimi në distancë tek fëmijët bullgarë

Bota e sotme është e lidhur pazgjidhshmërisht me teknologjinë. Sot fëmijët kalojnë gjithnjë e më shumë kohë përpara pajisjes elektronike, pavarësisht nga fakti nëse e përdorin për arsim ose për dëfrim. Këtë e tregon dhe statistika për Bullgarinë, e cila..

botuar më 21-01-26 7.10.PD

Transmetimet e radios për fëmijët - një prodhim origjinal krijues me një traditë 90 vjeçare

Jo pak faqe nga historia e pasur e medias sonë më të vjetër elektronike në vend ruajnë informacione në lidhje me transmetimin e programeve të specializuara që synojnë audiencën e fëmijëve. Fillimi i tyre madje është përpara themelimit zyrtar të Radios..

botuar më 21-01-25 10.35.PD

Më 25 janar shënojmë Ditën e Radios Kombëtare Bullgare

Më 25 janar Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ shënon festën e vet. Në këtë ditë në vitin 1935, Kryeministri Penço Zllatev i dërgoi Mbretit Boris III Urdhëresën e Ligjit për Radion të cilën ai e nënshkroi. Kështu, transmetimi u bë pronë e shtetit...

rinovuar më 21-01-25 9.05.PD