Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Testimi për Covid-19 bllokoi trafikun e kamionëve dhe maunave drejt Greqisë

| rinovuar më 20-11-24 1.42.MD
Foto: BGNES

Në PKK “Kullata – Promahon” ka radha të gjata prej kamionësh dhe maunash për shkak të testimit në masë për Covid-19 të shoferëve nga ana greke, transmetoi një korrespondent i BNR-së.

Ndërkaq, autoritetet greke kanë ndërprerë përkohshëm testimin e shoferëve të kamionëve dhe maunave për Covid-19, të cilët po hyjnë në Greqi, bëri të ditur “Policia Kufitare” e Bullgarisë.

Zëvendëskryetari i Bashkimit të Punonjësve Bullgarë në Transport Veselin Dangov prognozoi bllokim të plotë të këmbimit. “Testimi i të gjithë shoferëve dhe koha nga 30 deri në 50 minuta për një automjet nuk është adekuate”, tha Dangov.

Transportuesit ngulin këmbë për respektimin e vendimin evropian për sigurimin e korridoreve të gjelbra. Tani për tani nuk ka ndryshim në pikëkalimin tjetër “Ilinden-Eksohi”. “Është intensiv trafiku tek dalja për kamionë dhe mauna në kufirin me Rumaninë, PKK “Vidin”, si dhe në kufirin me Turqinë, PKK “Lesovo”, transmetoi “Policia Kufitare”.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 357

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të..

botuar më 21-02-27 5.30.MD

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

botuar më 21-02-27 4.01.MD

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD