Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U nënshkruan dy marrëveshje për zbatimin e projekteve në përkrahje të organizatave të bashkësive bullgare me vetëdije bullgare

Foto: MPJ-ja bullgare

Ambasadori bullgar në Kosovë Hristo Guxhev nënshkroi dy marrëveshje për zbatimin e projekteve në përkrahje të organizatave të bashkësive bullgare me vetëdije bullgare. Ato do të zbatohen nga dy organizata joqeveritare – “Bullgarë të Bashkuar në Kosovë” dhe “Shoqata kulturore iluministe e bullgarëve në Zhupë, Podgora dhe regjion”. Marrëveshjet u nënshkruan nga ana e dy organizatave, përkatësisht nga kryetarët Rasmin Hamza dhe Sejfia Osmani.

Projektet realizohen në lidhje me një vendim të Këshillit të Ministrave për zbatimin e Programit për përkrahje të organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Serbi, Kosovë, Ukrainë dhe në Republikën e Moldavisë, si dhe të shtetasve të Republikës së Maqedonisë së Veriut me vetëdije bullgare.

Më herët këtë muaj Ambasadori Guxhev u takua me bashkësinë bullgare në Kosovë. Me ftesë të dy shoqatave të lartpërmendura, të cilat e përfaqësojnë, ai vizitoi rajonin e Prizrenit.

Guxhev u dhuroi kryetarëve të shoqatave pako me maska dhe mjete të tjera mbrojtëse në ndihmë të bashkësive bullgare në luftimin e koronavirusit dhe shqyrtoi me mikpritësit drejtimet kryesore të politikës së jashtme bullgare sa i përket Kosovës dhe përkrahjen e shtetit tonë ndaj bashkësive bullgare ne regjion.

Informacioni është i MPJ-së bullgare.


Më shumë nga rubrika

Si ndikon mësimi në distancë tek fëmijët bullgarë

Bota e sotme është e lidhur pazgjidhshmërisht me teknologjinë. Sot fëmijët kalojnë gjithnjë e më shumë kohë përpara pajisjes elektronike, pavarësisht nga fakti nëse e përdorin për arsim ose për dëfrim. Këtë e tregon dhe statistika për Bullgarinë, e cila..

botuar më 21-01-26 7.10.PD

Transmetimet e radios për fëmijët - një prodhim origjinal krijues me një traditë 90 vjeçare

Jo pak faqe nga historia e pasur e medias sonë më të vjetër elektronike në vend ruajnë informacione në lidhje me transmetimin e programeve të specializuara që synojnë audiencën e fëmijëve. Fillimi i tyre madje është përpara themelimit zyrtar të Radios..

botuar më 21-01-25 10.35.PD

Më 25 janar shënojmë Ditën e Radios Kombëtare Bullgare

Më 25 janar Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ shënon festën e vet. Në këtë ditë në vitin 1935, Kryeministri Penço Zllatev i dërgoi Mbretit Boris III Urdhëresën e Ligjit për Radion të cilën ai e nënshkroi. Kështu, transmetimi u bë pronë e shtetit...

rinovuar më 21-01-25 9.05.PD