Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Komisioni Evropian ngriti padi kundër Bullgarisë për shkak të ndotjes së ajrit

Foto: arkiv

KE-ja ngriti padi para Gjykatës së BE-së kundër Bullgarisë për shkak të moszbatimit të vendimit të Gjykatës për cilësinë e ajrit atmosferik dhe shkeljen e vazhdueshme të vlerave të lejuara të grimcave të pluhurit. Kërkesa mund të çojë në vendosjen e gjobave, transmetoi BTA.

KE-ja e ka informuar Bullgarinë se nuk ka paraqitur një strategji afatgjatë për rinovimin e ndërtesave, se nuk respekton plotësisht Legjislacionin Evropian mbi rezervat e naftës, se nuk aplikon të gjitha kërkesat e sigurisë për tunelet rrugore. Një paralajmërim përfundimtar u dërgua gjithashtu për shkak të dobësive të vazhdueshme në zbatimin e Legjislacionit të BE-së për mbrojtjen e natyrës në kuadrin e “Natura 2000”.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 324

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19 Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne..

botuar më 21-01-25 7.28.MD
Prof. Andrej Çorbanov

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19

Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne shohim vende me masa drastike në të cilat situata nuk është më e mirë sesa në..

botuar më 21-01-25 6.21.MD
Kostadin Angellov

Ministri i Shëndetësisë nuk është i prirë për hapjen e lokaleve

Kanë për t’u zhvilluar takime dhe bisedime me përfaqësuesit e restoranteve në vendin tonë, tha në qytetin Stara Zagora Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në lidhje me tensionin në biznesin e restoranteve, njoftoi BTA. “Që nga fillimi i..

botuar më 21-01-25 5.03.MD