Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Borisov ndaj Buçkovskit: Brezat nuk do të na falin se nuk kemi gjetur kompromis

| rinovuar më 20-12-10 5.55.MD
Foto: BTA

"Gjithmonë kam besuar se vendimet mund të gjenden në tryezën e bisedimeve. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin as Bullgarinë, as Republikën e Maqedonisë së Veriut se nuk kemi gjetur kompromis, i cili të na japë perspektivë." Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov sot në takimin me të dërguarin e posaçëm të qeverisë së Maqedonisë së Veriut për Bullgarinë Vllado Buçkovski.

Nëpërmjet profilit të vet në Facebook Borisov vuri në duke se ka theksuar se për marrëdhëniet e besimit të ndërsjellë është me rëndësi të madhe zbatimi i të gjitha angazhimeve të ndërmarra sipas Traktatit të Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit, të nënshkruar mes dy vendeve tona në vitin 2017.

Bullgaria ka bërë të gjitha përpjekjet e mundshme që Ballkani Perëndimor të bashkohet me NATO-n dhe BE-në. Prandaj gjatë Presidencës sonë të Këshillit të BE-së ne e vendosëm këtë temë në vend të parë.

Më vonë Buçkovski u takua edhe me Presidentin Rumen Radev. Presidenti bullgar deklaroi se integrimi evropian i Maqedonisë së Veriut kërkon jo prova për presion nëpërmjet shteteve të treta, por rezultate reale në dialogun dypalësh me Bullgarinë. Sipas Presidentit bullgar braktisja e gjuhës së urrejtjes ndaj Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut dhe ndryshimi i përmbajtjes së librave mësimore të historisë do të jetë një kontribut real në krijimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore.


Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Miliona euro nga trafikimi i migrantëve në Ballkanin Perëndimor Pandemia nuk prek biznesin me migrantët në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Tregu për kontrabandën e migrantëve në këtë pjesë të kontinentit grumbullon të paktën 50 milion euro të..

botuar më 21-05-14 11.37.PD
Georgi Panajotov

Uniteti i NATO-s është jetik për Bullgarinë

Për Bullgarinë, ruajtja e vlerave euro-atlantike dhe uniteti i NATO-s është me rëndësi jetike, tha Ministri i Punëve të Jashtme Svetllan Stoev përpara video konferencës “Përgatitja për NATO 2030”, organizuar nga Klubi Atlantik. Ai vuri në dukje se..

botuar më 21-05-14 9.36.PD

Qeveria teknike tregon një dëshirë për ndryshim

Qeveria e dytë teknike në kuadrin e mandatit të presidentit Rumen Radev mori detyrën me një  ceremoni zyrtare në Sallën e Stemës në “Dondukov”2. Disa nga ministrat tanimë kanë qenë një pjesë nga qeveria e mëparshme teknike gjatë kohës së..

botuar më 21-05-12 3.50.MD