Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Që nga 1 janari i vitit 2021 dalin nga qarkullimi bankënotat prej 2 levash

Foto: arkiv

Banka Popullore Bullgare rikujton se nga 1 janari i 2021-ës dalin nga qarkullimi bankënotat prej 2 levash (afro 1 euro), emisione 1999 dhe 2005.

Pas kësaj date këto bankënota do të këmbehen në arkat e Bankës Popullore Bullgare pa kufizime të sasisë, pa taksa dhe pa afat përfundimtar.

Në qarkullim tashmë do të jenë vetëm monedhat prej metali prej 2 levash, transmetoi BTA.


Më shumë nga rubrika

Çmimet në rritje po i tejkalojnë të ardhurat – çfarë masash janë të nevojshme dhe për çfarë duhet të kemi një kujdes më të madh?

Çmimet e ushqimeve, të shërbimeve, të lëndëve djegëse po rriten me një ritëm më të shpejt sesa rritja e pagave, tregon studimi ekspert i Konfederatës të Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Që nga fillimi i vitit gazi natyror është shtrenjtuar..

botuar më 21-10-18 11.52.PD

Prodhuesit e verës po shijojnë një vit të bekuar me fuçi të rëndë në bodrume

Vera e thatë dhe pranvera me shi u siguruan vreshtarëve një rrush të mirë, i cili së shpejti do të jetë nëpër   fuçi, por njohësit  dhe vlerësuesit e verës do të duhet të presin, sepse në treg ajo do të paraqitet mezi aty gjatë pranverës së vitit..

botuar më 21-10-15 10.05.PD

Bullgaria duhet të rimendojë modelin për tërheqjen e investitorëve të huaj

Një sondazh i Institutit Zviceran për Zhvillimin e Menaxhimit e rendit Bullgarinë në vendin e 53-të nga 64 shtete gjithsej për sa i përket prosperitetit të saj. Kjo përbën një rënie me 5 pozita në krahasim me tri vitet e kaluara, kur shteti ynë..

botuar më 21-10-12 7.15.PD