Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në fokus: kukerët origjinalë nga fshati Çergan

Foto: vreme.bg

Kukerë nga fshati Çergan, rrethi i qytetit Jamboll, janë në kopertinën e numrit të janarit të revistës "National Geographic" për Bullgarinë, njoftoi kryetari i bashkisë Gjeorgji Gjeorgjiev.

Grupi i kukerëve është themeluar gjatë vitit të largët 1938 dhe çdo dimër prezanton traditën popullore për dëbimin e së keqes në Çergan, dhe po kështu dhe nëpër festivale regjionale, kombëtare dhe ndërkombëtare. Amatorët janë mbajtës të dekoratave të shumta.

Autori i fotografisë me ngjyra është Ivo Dançev, i cili studion grupet e ndryshme të maskaradës në vend. Kuadrot janë një pjesë nga projekti “Mbrojtësit”, për të cilin fotografi do të tregojë gjatë javës së ardhshme përpara Radio Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Baniçan – fshati i shpirtit, i lejlekëve dhe i besimit në të mirën

Popullsia e fshatit Baniçan, në Bullgarinë Jugperëndimore, numëron më pak se 600 veta, por banuesit e tij me të drejtë krenohen me historinë, kulturën dhe besimin e vet. Në Baniçan ka më shumë kisha për frymë . “Në territorin e..

botuar më 21-02-25 8.05.PD

Rumjana Beleva krijon me thesare nga sëndukët e gjyshes

Respekt, enigmë, shenjtëri - secili mund të zgjedhë fjalën më të përshtatshme për emocionin që provoi kur e hapi sëndukun e gjyshes. Duke prekur kanavacën e thurur nga duart e saj, ai e ndjeu energjinë e një kohe tjetër, në figura lexoi vegime..

botuar më 21-02-13 12.25.MD

“Zgjimi me valle” do të mbledhë për të gjashtën herë me radhë bullgarë nga mbarë bota

Ditën e festës kombëtare të Bullgarisë – 3 marsi, iniciativa “Zgjimi me valle” do të grumbullojë për të gjashtin vit me radhë energjinë pozitive të bullgarëve te ne dhe nëpër botë. Mijëra "tanët" në kënde të ndryshme të planetit do të hedhin valle..

botuar më 21-02-11 11.06.PD