Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nomadët digjitalë preferojnë atmosferën e Pamporovos

Foto: smolyandnes.com

Kampet e përvitshme të nomadëve digjitalë në Pamporovo dhe Çepellare propozojnë kushte të shkëlqyera, në të cilat punonjësit në distancë mund të gërshetojnë punën me aktivitete dimërore sportive. Gjatë kësaj stine organizatorët e kampeve pranojnë turistë individualë dhe familje, të cilët kanë zgjedhur vendpushimet për një distancim social, pa e ndërprerë punën e vet. 

Për kohën e tyre të lirë janë organizuar ski-kalime në mal dhe pritje të lindjes së diellit nëpër pistat në Pamporovo. Për këtë qëllim entuziastët përdorin automate speciale për skitë, që të mund të arrijnë deri tek pjesët e larta të maleve Rodopi, maja Snezhanka ose shkëmbinjtë e Orfeut. Kështu skiatorët nuk varen  nga itineraret e teleferikëve dhe mund të shfrytëzojnë rrugicat dimërore turistike. Lëshimi mbrapa kalon vetëm nëpër pista, që t’i shmangen ngasjes rrezikuese përmes zonave të papërpunuara.

Pasuesit e kampeve për “nomadë digjitalë” janë kryesisht specialistë kompjuterikë dhe profesionalistë mediash, menaxherë, si dhe përfaqësues të profesioneve të lira. Në përshtatje me masat kundra epidemike për respektimin e distancës, sivjet ata janë ose turistë individualë, ose familje, të cilët gërshetojnë punën me argëtimet.


Më shumë nga rubrika

Ministrja Marijana Nikollova

Bullgaria kërkon udhëtim të lirë dhe kufij të hapur për shpëtimin e turizmit

Ne mbështesim krijimin e "korridoreve të shpejta të gjelbra" për të vaksinuarit dhe njerëzit që tashmë janë shëruar nga Covid-19. Në të njëjtën kohë nuk duhet të kufizohen edhe udhëtimet e evropianëve të tjerë. Kjo duhet të çojë në një ringjallje..

botuar më 21-03-01 2.04.MD

Manastiri Novosellski në një video reklamuese të Ministrisë së Turizmit

Bashkë me Shoqatën e Guidave Bullgarë, Ministria e Turizmit përgatiti një seri prej videove reklamuese, të cilat prezantojnë skajet shumë pak të njohura të Bullgarisë. Shikoni filmin 2 minutash, kushtuar manastirit të bukur Novosellski “Trinia e Shenjtë”..

botuar më 21-02-28 8.15.PD

7 ide për një fundjavë të paharrueshme në bashkinë Gërmen

Burime minerale, vendbanime etnografike, tradita kolorite, gjurma nga antikiteti, tablo të bukura natyrore – Bashkia Gërmen në Rodopet Perëndimore është e pasur me oferta për pushim dhe itinerare njohëse. Për disa prej fenomeneve më të famshme në këtë..

botuar më 21-02-27 11.55.PD