Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ekaterina Zaharieva shqyrtoi punën e iniciativës “Tri Dete” me koordinatorin polak Pavel Jablonksi

Foto: mfa.bg

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva diskutoi çështjet në lidhje me iniciativën “Tri Deteve” me koordinatorin e qeverisë së Polonisë Pavel Jablonski. Bullgaria mori përsipër koordinimin e iniciativës nga Estonia në tetor 2020.

Zaharieva tha se qëllimi i Bullgarisë është të vazhdojë procesin e bashkëpunimit rajonal dhe ndërtimin e transportit, energjisë dhe lidhjes digjitale, si dhe të jetë mikpritëse e samitit 2021, shoqëruar nga një forum biznesi që do të lidhë kompanitë në rajon me investitorë të huaj strategjikë.

Iniciativa e “Tri Deteve” është një projekt politik i 12 shteteve anëtare të BE-së - Bullgaria, Austria, Kroacia, Republika Çeke, Estonia, Hungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Rumania, Sllovakia dhe Sllovenia.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 361

Shqyrtohen rregullat për hyrjen e turistëve në Bullgari në kushtet e pandemisë Kryeministri Bojko Borisov i ka dhënë urdhër Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov për të filluar shqyrtimin e rregullave dhe masave për hyrjen e turistëve të..

botuar më 21-03-03 5.52.MD

Pikëpyetje rreth 7 nga kandidatët bullgarë për prokurorë të deleguar evropianë

Prokuroria Evropiane ka kërkuar informacion shtesë në lidhje me disa nga kandidatët bullgarë për prokurorë të deleguar evropianë. Vendimi për emërimin e tyre do të merret nga kolegjiumi i Prokurorisë Evropiane kryesuar nga Laura Kövesi, njoftoi..

botuar më 21-03-03 5.34.MD

Shqyrtohen rregullat për hyrjen e turistëve në Bullgari në kushtet e pandemisë

Kryeministri Bojko Borisov i ka dhënë urdhër Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov për të filluar shqyrtimin e rregullave dhe masave për hyrjen e turistëve të huaj në Bullgari në kushtet e pandemisë. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e sotme të..

botuar më 21-03-03 4.31.MD