Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pritet ulje e vogël e PBB-së gjatë vitit 2020 nga ai i prognozuar

Foto: arkiv

PBB reale e Bullgarisë do të bjerë në vitin 2020 me 4.4%. Tendenca varet nga eksportet neto negative dhe në një masë më të vogël nga rënia e investimeve private, sipas prognozës së fundit makroekonomike të Bankës Popullore Bullgare. Në parashikimin e mëparshëm në shtator, rënia e pritur e PBB ishte 5.5%.

Aktiviteti ekonomik do të rritet me 3.7% në vitin 2021 dhe me 3.6% në 2022, duke arritur nivelet para-pandemike në 2022, pret Banka Qendrore. Rimëkëmbja e rritjes së PBB-së në 2021 duhet të vijë nga rritja e eksporteve neto, e investimeve kapitale fikse dhe e konsumit privat.

Inflacioni vjetor për vitin 2020 është 0.3% krahasuar me 3.1% në fund të vitit 2019.


Më shumë nga rubrika

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

botuar më 21-03-02 4.47.MD

Shumë prodhues të duhanit në Bullgari po kthehen tek "lulja e parajsës"

Gjithnjë e më shumë prodhues e braktisin prodhimin e duhanit, që të drejtohenndaj një mënyre tjetër jetese shumë më fitimprurëse –rritja e shafranit. Aq më tepër se çmimi i erëzave luksoze po rritet, meqenëse jo vetëm se e lartëson shijen e çajeve,..

botuar më 21-03-02 7.05.PD

Miratuan perspektivën e vlerësimit të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Fitch riafirmoi vlerësimin afatgjatë të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim 3 herë 'B' dhe ngriti perspektivën e tij nga "e qëndrueshme" në "pozitive", bëri të ditur agjencia. Ndryshimi i perspektivës..

botuar më 21-03-01 10.41.PD