Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Për një vit sektori IT është rritur 10 për qind

Ekaterima Zaharieva
Foto: mfa.bg

Qeveria miratoi rregulla për seleksionimin e ofertave për krijimin e qendrave digjitale inovative evropiane. Ato do t’i sigurojnë biznesit dhe administratës vendase vendime inovative digjitale dhe mundësi për testimin e teknologjive të reja.

Bullgaria u shndërrua në një nga qendrat regjionale për teknologji të larta. Sektori IT megjithë pandeminë shënoi rritje prej 10% gjatë vitit 2020, tha Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva në një konferencë online me temë “Intelekti artificial dhe ekonomia digjitale, të cilat formojnë të ardhmen digjitale të Bullgarisë”.

Konferenca, e cila do të vazhdojë edhe më 28 janar, ka qëllim të përkrahë përpunimin e politikave specifike kombëtare për transformimin digjital dhe intelektin artificial, transmetoi BTA.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 356

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur..

botuar më 21-02-26 6.28.MD

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angelov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD