Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Për Bullgarinë është me prioritet përfundimi i pikëkalimit “Klepallo”

Foto: MPJ

Ambasadori bullgar në Shkup Angell Angellov dhe Ministri i vetëqeverisjes lokale në Maqedoninë e Veriut Goran Milevski shqyrtuan marrëdhëniet dypalëshe. U nënvizua bashkëpunimi i shkëlqyeshëm transkufitar, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme.

Në takim ambasadori Angellov vuri theksin tek ndërtimi i PKK-së “Klepallo” që është me prioritet për Bullgarinë gjatë periudhës së re programore të Instrumentit për Ndihmën e Para-Anëtarësimit 2021-2027. Rruga lokale midis Strumjani në Bullgari dhe Berovës në Maqedoninë e Veriut duhet të lidhë dy komunat kufitare dhe pritet t'i japë shtysë zhvillimit të bizneseve të vogla dhe të mesme në rajon.

Më shumë nga rubrika

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori..

botuar më 21-03-07 11.01.PD

Mostrat pozitive për Covid-19 janë 1426

Rastet e reja të Covid-19 për ditën janë 1426 nga 10 473 teste të kryera. 13.6 për qind e mostrave ishin pozitive, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. 5629 pacientë u shtruan në spital, prej tyre 452 në njësitë e kujdesit intensiv. Për..

botuar më 21-03-07 9.57.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 364

Kulmi i pandemisë në Bullgari do të vazhdojë edhe 2-3 javë të tjera Ky është kulmi i fundit i epidemisë me Covid -19 në Bullgari, i cili pritet të vazhdojë për 2-3 javë të tjera. Këtë e komentoi për BNT Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror..

botuar më 21-03-06 5.39.MD