Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim

Foto: Twitter /@EZaharievaMFA

Bashkëpunimi aktual midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut ishte në qendër të vëmendjes në takimin midis ambasadorit bullgar në Shkup Angell Angellov dhe përfaqësuesit të posaçëm të qeverisë së Maqedonisë së Veriut Vllado Buçkovski, takim ky i cili u zhvillua më 1 mars 2021.

Ndër theksat e bisedimit ishin lidhjet në fushën e mediave, arsimit, kulturës, shëndetësisë dhe projekteve infrastrukturore. I ishte kushtuar një vëmendje të posaçme gatishmërisë së dy vendeve për ndërtimin e PKK-së “Klepallo” midis bashkive “Strumjani” dhe Berovo.

Me rastin e Gjyshes Marta Ambasadori Angellov i dhuroi një martenica /verore/ Vllado Buçkovskit i cili nga ana e vet i uroi bullgarët me rastin e festës sonë kombëtare më 3 mars.

Më shumë nga rubrika

A është i mundur konsensus parlamentar për formimin e qeverisë së re?

Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor filloi punë zyrtarisht . Në Parlamentin e ri ka dy parti krejtësisht të reja dhe 117 persona të rinj nga gjithsej 240 deputetë. Megjithatë, një nga votimet e para mblodhi një shumicë të konsiderueshme. Me..

botuar më 21-04-16 12.45.MD

Filloi punë Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor

Deputetja më e moshuar Mika Zajkova hapi punën e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor. “Populli na dërgoi në këtë sallë për ndryshimin, e cila të na nxjerrë nga të gjitha vendet e fundit në BE”, tha Zajkova. Deputetët u betuan,..

rinovuar më 21-04-15 12.36.MD

Po fillon punë Parlamenti i ri bullgar

Sot është seanca e parë e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor të zgjedhur më 4 prill. Nëse kërkojmë një simbolikë në zgjedhjen e datës - 15 prill, do të vëmë re se ajo është e lidhur me akoma dy ngjarje të tjera të rëndësishme, që kanë të..

botuar më 21-04-15 6.05.PD