Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Operatorët turistikë bullgarë insistojnë për parashikueshmëri në masat antiepidemike

Foto: Ministria e Turizmit

Vendosja e karantinës është një pengesë administrative që do të çojë përsëri në bllokimin e aktiviteteve të operatorëve turistikë dhe do të shkaktojë humbje të konsiderueshme për udhëtimet tashmë të paguara, sipas Shoqatës “E ardhmja për Turizmin”, njoftoi BTA. Pozicioni i shoqatës ka të bëjë me dëshirën e autoriteteve shëndetësore për të vendosur një karantinë të detyrueshme për bullgarët që kthehen nga Afrika. Sipas kryetares së shoqatës Pavlina Ilieva, vendosja e kufizimeve të reja pa një periudhë përshtatjeje dhe një motiv të arsyeshëm për aplikimin e tyre do të çojë në edhe më shumë tension ndër klientët e tyre. Në pozitën e Shoqatës “E ardhmja për Turizmin” gjithashtu thuhet se anëtarët e organizatës e kanë marrë seriozisht nevojën për vaksinim kundër koronavirusit, dhe shumë operatorë turistikë dhe klientë u imunizuan tashmë.


Më shumë nga rubrika

Një festival origjinal mbledh njerëz nga i gjithë vendi në malin Stranxha

Edicioni i 17-të i Festivalit të Bedit /Rhododendron ponticum/ po zhvillohet këtë fundjavë në krahinën Tullpan afër fshatit Zabernovo të Mallko Tërnovos. Festa mbahet çdo vit në një vend të ndryshëm në Stranxha, por është gjithmonë në maj, kur..

botuar më 21-05-15 8.25.PD
Plazhi i pushimores Sllënçev Brjag

Pushimorja Sllënçev Brjag hap sezonin turistik më 1 qershor

Pushimorja e Detit të Zi do të hapë sezonin me infrastrukturë të rinovuar. Sidoqoftë, disa punime përfundimi janë ende duke u zhvilluar për të zëvendësuar pjesërisht trotuarin e Rrugës Qendrore dhe brenda kompleksit, janë duke u ndërtuar trotuare..

botuar më 21-05-14 4.16.MD

Kampingjet – gjithnjë e më tërheqëse në kohën e pandemisë

Gjatë vitit të fundit të kufizimeve për shkak të epidemisë së Covid-19 më shumë se 80 kampingje në det, male dhe liqene, afër fshatrave dhe qyteteve historike, po gëzojnë një interes gjithnjë e më të madh të turistëve, konstatojnë punonjësit në..

botuar më 21-05-14 12.42.MD