Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Foto: uzdp.bg

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me ndryshimet në klimë, me punën e pylltarëve, si dhe me llojet e ndryshme të pemëve dhe kafshëve të pyllit.

Fushata është një iniciativë e përbashkët e Shoqatës “Goriçka” e tenistes së njohur Magdalena Maleeva dhe te Bashkimit të Pylltarëve në Bullgari. Në pavijonin e lëvizshëm “Goriçka  v Koliçka” /”Pylli në karrocë”/ , të pajisur me dhjetëra lojëra, materiale arsimore për pyjet dhe instrumente për pyllëzim, nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e katërt do të fitojnë “në terren” dije të reja.

Pritet që më shumë se 1000 fëmijë, në mbi 50 shkolla, të afrohen dhe t’i bashkohen kauzës dhe përpjekjeve të pylltarëve për ruajtjen e pyjeve dhe përshtatjen e tyre ndaj ndryshimeve klimatike.  

Përpiloi: Darina Grigorova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Një Bullgari që po zhduket përmes fotoobjektivit të Georgi Haxhievit

Georgi Haxhiev - një fotograf, motorist dhe muzikant, i është përkushtuar studimit të territoreve të harruara të atdheut tonë. Ai kërkon fshatra të strukura në gjinjtë e maleve në lartësi mbi 1000 metra mbi nivelin e detit. “Ky është prioriteti im,..

botuar më 21-05-15 11.45.PD

½ prej punëdhënësve janë gati ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas pandemisë

Më shumë se gjysma e punëdhënësve (55%) kanë filluar të përdorin punën nga distanca në kompanitë e tyre, ndërsa 28% e kanë përdorur këtë formë të punës para pandemisë. 17% e punëdhënësve nuk e aplikojnë punën në distancë. Këtë e tregon një studim i..

botuar më 21-05-14 4.30.MD

Komiteti Bullgar i Helsinkit: Viti 2020 hodhi sfida serioze ndaj të drejtave të njeriut në Bullgari

Viti pandemik 2020 tregoi se sa e rëndësishme është vendosja e bilancit të saktë midis kufizimeve të të drejtave të shtetasve dhe mbrojtjes së shëndetit të popullsisë. Ishim dëshmitarë të mbylljes së shteteve, të pamundësisë për udhëtime dhe kalimin e..

botuar më 21-05-13 2.07.MD