Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Organizatat ekologjike duan ndryshime në Planin e Rimëkëmbjes

Balin Balinov
Foto: dunavmost.com

Për ndryshime në Planin Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë bënë thirrje ambientalistët, të cilët protestuan para Parlamentit. Ata bënë apel për rimëkëmbjen e ekonomisë nga kriza Covid me më pak dëme për klimën dhe mjedisin dhe me më shumë dobi për njerëzit.

Përfaqësuesit e shoqatave "Për Tokën" dhe "Greenpeace Bulgaria" këmbëngulin për ndryshime në Planin Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, veçanërisht në fushën e energjisë. "Plani i rimëkëmbjes dhe qëndrueshmërisë është shkruar dhe përshtatur për të vazhduar të mbështesë industritë që deri më tani kanë ndotur mjedisin dhe janë të dëmshme për shëndetin e njeriut", tha Balin Balinov nga Greenpeace Bulgaria për BNR.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 431

Qeveria teknike duhet të marrë vendime për masat e jashtëzakonshme Gëllëb Donev është një profesionist i shquar në rrethet tona, kështu qe unë besoj se ai do të përballet me këtë pozicion. Shpresoj se nuk do t'i nënshtrohet presionit në..

botuar më 21-05-12 7.35.MD
Polina Karastojanova

Turizmi dëshiron që testet PCR të bëhen në llogari të shtetit

Problemet në turizëm janë tashmë në fushën e diplomacisë, kështu që sektori i turizmit pret që Ministrja e Përkohshme e Turizmit Stella Balltova të punojë në sinkron me Ministrin e përkohshëm të Punëve të Jashtme. Këtë e tha për BNR Polina..

botuar më 21-05-12 6.59.MD

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në..

botuar më 21-05-12 5.47.MD