Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

| rinovuar më 21-04-26 6.26.MD
Foto: arkiv

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov nukdo ta çmontojë modelin “Borisov”.

“Ka një popull të tillë” e hedh shtetin në kaos dhe siguron kthimin e GERB”, theksojnë nga BSP. Sipas socialistëve, partia “Ka një popull të tillë” synon vetëm ndryshime në Kodin Zgjedhor për të kontrolluar Komisionin Qendror Zgjedhor dhe për të rritur seksionet jashtë vendit, gjë që ndihmon DPS.

Nuk është realiste “Ngrihu! Kriminelët jashtë!”për të marrë mandatin e tretë për të formuar qeveri. Kështu komentoi udhëheqësja e grupit parlamentar të formacionit Maja Manollova njoftimin nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri do ta kthejë atë menjëherë. Sipas saj, nuk është logjike që presidenti t’i japë mandat grupit më të vogël parlamentar. “Po, ne jemi aktivë, ne mund të mbajmë përgjegjësi, por nuk mendoj se është normale që më i madhi të fshihet pas shpinës së më të vegjlit”, tha Manollova.

Nikollaj Haxhigenov nga “Ngrihu! Kriminelët jashtë!”, i cili ishte një nga organizatorët e protestave të verës, tha se nga zgjedhjet e parakohshme gjatë pushimeve të verës do të përfitonin partitë e status quo-së, të cilat kanë bërthama të forta.


Më shumë nga rubrika

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me homologun e tij shqiptar Olsian Çela

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me kryeprokurorin shqiptar Olsian Cela, bëri të ditur zyra e shtypit e Prokurorisë. Të dy kryeprokurorët diskutuan çështje me interes të përbashkët, luftën kundër krimit të organizuar dhe bashkëpunimin midis..

botuar më 21-06-23 7.29.MD

Përfaqësuesit e biznesit dhe qytetarët kërkojnë hapjen e Ilinden-Eksohi

Sonte qytetarët bullgarë u mblodhën për të protestuar në rrugën Goce-Dellçev-Dramë. Arsyeja e pakënaqësisë së tyre është pika e mbyllur kufitare "Ilinden-Eksohi". Pasi dështuan përpjekjet e autoriteteve rajonale në dy rajonet kufitare për të gjetur..

botuar më 21-06-23 7.08.MD

Pandemia dhe thatësira ulën çmimin e tokës së punueshme

Çmimi i tokës bujqësore dhe qiraja prej saj po bie për herë të parë pas një rritjeje 8-vjeçare, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2020, për shkak të pandemisë, çmimi mesatar për një dynym të tokës së punueshme në Bullgari..

botuar më 21-06-23 2.19.MD