Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rritjе e rendimenteve të korrjeve në 2021

Foto: arkiv

Rendimentet mesatare të grurit janë 55% më të larta se vitin e kaluar, njoftoi Ministria e Bujqësisë. Еdhe kultivuesit e drithërave raportojnë se korrja është e e mirë. Ndryshe nga viti 2020, të cilin thatësira e bëri më të keqin gjatë dekadës së fundit për prodhuesit e thekrës dhe grurit, 2021 po rezulton i suksesshëm.

Të dhënat tani për tani nga Ministria e Bujqësisë e konfirmojnë këtë. Nëse vitin e kaluar rendimenti mesatar i grurit ishte më pak se 400 kg nga një dynym, dhe në disa vende në Dobruxha, hambari i Bullgarisë, rendimenti ra në 120 kg, këtë vit rendimenti mesatar i grurit është 606 kg për një dynym. Ekziston gjithashtu një rritje në rendimentet e elbit dhe thekrës me 14% dhe 76% përkatësisht në bazë vjetore.


Më shumë nga rubrika

Shteti merr një borxh të ri të brendshëm

Letra me vlerë të borxhit për 150 milion euro në leva do të ofrohen për blerje në tregun e brendshëm, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Obligacionet kanë një maturim prej 10 vjet e gjysmë. Ky do të jetë emisioni i parë në mandatin e Ministrit të ri..

botuar më 21-09-20 10.16.PD
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva mohoi të ketë ushtruar presion në favor të Kinës

Drejtoresha ekzekutive e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Kristalina Georgieva mohoi për Reuters akuzat se ajo u ka bërë presion zyrtarëve të Bankës Botërore që të ndryshojnë të dhënat në një raport në favor të Kinës në kohën kur ajo drejtonte..

botuar më 21-09-18 12.17.MD
Kristalina Georgieva

Akuza të rënda kundër Kristalina Georgievës

Drejtuesja e FMN -së Kristalina Georgieva është thirrur për shpjegime nga ish -punëdhënësi i saj, Banka Botërore, për ushtrimin e presionit në dobi të Kinës. Sipas një raporti të pavarur nga firma juridike WilmerHale, në emër të Bankës Botërore,..

botuar më 21-09-17 3.30.MD