Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në 6 vjet, çmimi i tokës bujqësore u rrit përgjysmë

Foto: BGNES

Toka e punueshme në Bullgari është rritur në çmim për 6 vjet me mbi 47 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2014, çmimi mesatar për dynym ara ishte 362 euro, dhe në vitin 2020 u bë 533 euro.

Rritja më e madhe në çmimet e arave është në rajonin juglindor të vendit - me mbi 79 për qind. Toka bujqësore atje ishte më e lirë se në veri, gjë që e bëri atë tërheqëse për investitorët.

Në vendin e dytë përsa i përket rritjes së çmimit me 51 për qind është rajoni verilindor. Toka pjellore e Dobruxhës shitet me 752 euro për dynym ose 255 euro më shumë se në vitin 2014.

Më e ulët është rritja e çmimit të fushave në rajonin jugperëndimor 2 për qind. Ndërsa çmimi i livadheve dhe kullotave është rritur me vetëm 9 për qind. Qiraja për dynym mbetet e ulët, nga 25 deri në 30 euro.


Më shumë nga rubrika

Simeon Karakolev

Fermerët aplikojnë për subvencione të BE -së me 2/3 kafshë virtuale

Ministria e Bujqësisë dhe Agjencia e Ushqimit kanë konstatuar se në rajonin e Sofjes fermave u mungojnë dy të tretat e kafshëve për të cilat kanë aplikuar për subvencione evropiane, domethënë këto janë vetëm kafshë virtuale, që në fakt nuk..

botuar më 21-10-22 5.09.MD

Çmimet e energjisë elektrike në bursë u rritën në 232.39 euro

Çmimet e energjisë elektrike për të premten në shumicën e bursave evropiane të energjisë u rritën. Në Bullgari rritja është mbi 25%. Me 232.39 euro (454.52 leva) për një megavat-orë, çmimi në vendin tonë renditet ndër pesë më të lartat në..

botuar më 21-10-21 7.32.MD

Ekonomia bullgare vuan nga mungesa e stafit - ka ardhur koha për masa shpëtimi

Tregu i punës në Bullgari ka ndryshuar shumë shpejt në dy vitet e fundit dhe nuk ka më vend për plane dhe strategji afatgjata. Gjithnjë e më e vështirë bëhet për biznesin të gjejë kuadro të kualifikuara me potencial për zhvillim dhe shprehi të..

botuar më 21-10-20 12.26.MD