Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zilja e parë e shkollës bie në të gjithë vendin

Foto: Ani Petrova

Viti i ri shkollor filloi në të gjithë vendin në përputhje me masat anti-epidemike. Gjithsej 2357 shkolla mirëpritën mbi 706 000 nxënës - gati 59 000 prej të cilëve janë nxënës të klasës së parë. Në fjalën e tij përshëndetëse për nxënësit, mësuesit dhe prindërit, Ministri i Arsimit Prof. Nikollaj Denkov u uroi atyre një fillim të suksesshëm dhe një pjesëmarrje të plotë ballë për ballë gjatë gjithë vitit shkollor. “Ne e mirëpresim atë më me përvojë, të përgatitur dhe të përgjegjshëm, më të ditur dhe më të aftë, dhe për këtë arsye më të sigurt. Unë besoj se ne mund ta përballojë gjithçka së bashku”, tha ministri.

Vetëm shtatë rrethe nga gjithsej 28 në ditën e parë të shkollës siguruan numrin e kërkuar të mësuesve në klasa. Vendet e lira për mësues në vend janë 436 dhe shumica e tyre janë në Sofje, Plovdiv dhe Varna.


Më shumë nga rubrika

Simeon Karakolev

Fermerët aplikojnë për subvencione të BE -së me 2/3 kafshë virtuale

Ministria e Bujqësisë dhe Agjencia e Ushqimit kanë konstatuar se në rajonin e Sofjes fermave u mungojnë dy të tretat e kafshëve për të cilat kanë aplikuar për subvencione evropiane, domethënë këto janë vetëm kafshë virtuale, që në fakt nuk..

botuar më 21-10-22 5.09.MD

Pritet një pjesëmarrje më e ulët e bullgarëve jashtë vendit në zgjedhjet e ardhshme

Bullgarët jashtë vendit do të votojnë në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në 760 qendra votimi në 68 vende, bëri të ditur Ministria e Punëve të jashtme. Votimi do të zhvillohet me makina në të paktën 200 seksione, tha Ivan Kondov, kryetar i..

botuar më 21-10-22 4.41.MD

Ruajtja e makinave të votimit është nën pikëpyetje

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ njoftoi Kryeministrin në detyrë Stefan Janev për një problem me ruajtjen e makinerive të votimit. KQZ-ja thekson se këtë e ka sinjalizuar një muaj më parë dhe këmbëngul që çështja të zgjidhet urgjentisht...

botuar më 21-10-22 3.07.MD