Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U botua një abetare bullgare për fëmijët dygjuhësh

Foto: arkiv

"Po lexojmë me Asjan dhe Javorin" është emri i abetares së parë për nxënësit me gjuhë amtare të ndryshme nga bullgarishtja dhe për ata që kanë vështirësi në lexim në shkollën fillore. Abetarja është e përshtatshme për fëmijët bullgarë që rriten jashtë vendit dhe kanë më pak kontakte me gjuhën bullgare. Ajo u krijua si pjesë e një projekti më të madh për përhapjen e materialeve në ndihme të mësuesit. Abetarja shpërndahet falas përmes faqes prepodavame.bg

Abetarja përfshin tre libra: një abetare për fëmijë, një abetare për të rriturit me udhëzime për punën, kurse libri i tretë është një aplikim për të bërë shkronja taktile dhe u lejon studentëve për ta krijuar alfabetin e tyre. Informacioni është i Nedka Lillkovës nga BNR Vidin.

Më shumë nga rubrika

Radioja Kombëtare Bullgare përsëri është duke kërkuar dimensionet e iluminizmit modern

Çdo një ndryshim i madh fillon me hapin e parë drejt tij. Kurse ata të cilët marrin guximin ta bëjnë pavarësisht nga të gjitha ose për hir të gjithçkaje, për të mirën e të tjerëve, shpesh mund të përcaktohen me fjalën kuptimplotë “iluminist”...

botuar më 21-10-22 7.15.PD

Me protesta, kërkesa për rritjen e pagave dhe pakënaqësi bullgarët mirëpresin vendosjen e certifikatës së gjelbër

Që nga 21 tetori Bullgaria bashkohet me vendet evropiane, në të cilat certifikata e gjelbër hap dyert drejt institucioneve kulturore, objekteve të mëdha tregtare, sallave sportive, restoranteve. Dhe përderisa vazhdojmë të jemi në krye të..

botuar më 21-10-21 3.21.MD
Foto: Facebook/BulgarianAntarcticInstitute

"Kuzhina Antarktike" – një histori "e shijshme" për jetën e shkencëtarëve polarë

“Askush nuk është më i madh se buka” thotë një proverb e vjetër bullgare, kurse gjatë këtyre ditëve morëm vesh se kjo mençuri zbatohet me forcë të plotë për zotërinjtë e kontinentit të akullt – shkencëtarët e Antarktidës. Në tregun e librave doli..

botuar më 21-10-20 7.15.PD