Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Niveli i ulët i Danubit në vjeshtë bllokon lundrimin në lumë

Foto: BGNES

Niveli i ulët i Danubit pengon lundrimin në pjesën bullgare të lumit. Një numër i madh i anijeve janë duke pritur në zonën e Belene. Shefi i Drejtorisë së Mbikëqyrjes së Lumit - Ruse, kapiteni Ivan Zhekov, njoftoi se 22 anije dhe rreth 50 seksione ngarkesash janë në pjesën 15 kilometrash të lumit përreth ishullit Persin. Thellësia minimale e zhytjes së anijeve është 1.8 metra, por niveli i lumit është më i ulët. Për këtë arsye, kapitenët e anijeve ose duhet të presin për kushte më të mira lundrimi ose të shpërndajnë një pjesë të mallrave në mënyrë që të lehtësojnë lundrimin e anijeve, shpjegoi kapiteni Zhekov. Bllokimi i trafikut rreth Belene e bën të vështirë kalimin e anijeve turistike, njoftoi programi i BNR - "Radio Vidin".

Më shumë nga rubrika

KE filloi vlerësimin e planit bullgar të rimëkëmbjes

Komisioni Evropian nisi vlerësimin e Planit për Rindërtim dhe Zhvillim të Bullgarisë. Këtë e tha zëdhënësi i Komisionit Evropian Eric Mamer. Dokumenti iu dorëzua Komisionit më 15 tetor. Mamer nuk pranoi të komentojë nëse vlerësimi mund të..

botuar më 21-10-25 3.30.MD

Ministri Kacarov: Duam t’i kthejmë fëmijët deri në klasën e 4-të në shkollë pas 1 nëntorit

Shteti do të livrojë 6.5 milionë euro për blerjen e testeve për fëmijët. Dëshira jonë është që të sigurojmë të paktën për një muaj teste për të gjithë fëmijët në vend nga klasa e parë deri në klasën e katërt. Këtë e bëri të ditur Ministri në detyrë..

botuar më 21-10-25 11.23.PD
doc. Mihaill Okolijski

Ne mbetemi një oazë e të menduarit irracional, thotë doc. Okolijski

Viti 2022 do të jetë viti i koronavirusit në Bullgari, por jo në botën, ku pandemia tashmë është kontrolluar. Ne rrezikojmë të mbetemi një oazë e të menduarit irracional, tha për BNT përfaqësuesi për Bullgarinë i Organizatës Botërore të..

botuar më 21-10-25 10.49.PD