Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fermerët aplikojnë për subvencione të BE -së me 2/3 kafshë virtuale

Simeon Karakolev
Foto: Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe Dhive

Ministria e Bujqësisë dhe Agjencia e Ushqimit kanë konstatuar se në rajonin e Sofjes fermave u mungojnë dy të tretat e kafshëve për të cilat kanë aplikuar për subvencione evropiane, domethënë këto janë vetëm kafshë virtuale, që në fakt nuk ekzistojnë.

Në një intervistë për BNR, Simeon Karakolev, bashkëkryetar i Shoqatës Kombëtare të Mbarështimit të Deleve dhe Dhive, tha se që prej vitesh organizata e tij u dërgon sinjale institucioneve bujqësore për problemin në fjalë, por nuk merren masa.

Sipas tij, pas neglizhimit të problemit qëndrojnë interesa të forta ekonomike.


Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

Aplikimi i euros do të rrisë të ardhurat e bullgarëve

Në vitin 2022, inflacioni në Bullgari do të vihet nën kontroll, parashikoi për bTV Dimitër Radev, guvernator i Bankës Popullore Bullgare /BNB/. Anëtarësimi në eurozonë do të rrisë të ardhurat. Nuk është rastësi që sindikatat janë ndër..

botuar më 21-12-06 1.49.MD

Çmime rekord të larta të energjisë elektrike, fitim rekord i Kompanisë Elektrike Kombëtare

Çmimet e energjisë elektrike po rriten në Bullgari, si dhe në shumë vende të tjera të Evropës. Por me rritjen e çmimeve, rriten edhe fitimet e kompanive të energjisë. Në Bullgari bëhet fjalë për lojtarin kryesor në tregun e energjisë elektrike -..

botuar më 21-12-02 7.15.PD

Akullorja e prodhuar në fshatin bullgar Rozino hyri në TOP 10 të akulloreve më të mira në botë

Bullgaria është i vetmi vend i BE-së që u përfshi në renditjen e forumit ndërkombëtar “Gelato World Heritage” në Romë, i organizuar për të tretën herë nga Shoqata Italiane e Mjeshtërve të Akulloreve (Associazione Italiana Gelatieri). Në..

botuar më 21-12-01 7.15.PD
Подкасти от БНР