Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Komisioni për Mbrojtjen nga Diskriminimi kërkoi ndryshime në urdhrin për certifikatën e gjelbër

Foto: arkiv

Komisioni për mbrojtje nga diskriminimi i rekomandoi Ministrit të Shëndetësisë Stojço Kacarov që të precizojë urdhrin për certifikatën e gjelbër. Në qëndrimin e tij, Komisioni thekson se mbrojtja e shëndetit publik duhet të jetë një kauzë kombëtare, por masat e aplikuara duhet t’i përgjigjen qëllimit të vënë dhe të marrin parasysh specifikat e grupeve individuale - për shembull, komplikimet e mundshme pas vaksinimit, prania e antitrupave pa sëmundje të regjistruar etj. Duke iu referuar Kartës së të Drejtave Themelore të BE -së, Komisioni thekson se mospasja e një certifikate të gjelbër nuk duhet të jetë kusht për kufizimin e aksesit te shërbime të ndryshme, lëvizjes së lirë, ushtrimit të së drejtës së punës dhe të drejtave të tjera të mbrojtura me ligj.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria do të jetë mikpritëse e një konferencë për qëndrueshmërinë demografike me pjesëmarrjen e OKB-së

Bullgaria është e vetëdijshme për nevojën për të investuar në kapitalin njerëzor, tha presidenti Rumen Radev në një takim me zëvendëssekretaren e përgjithshme të OKB-së Natalia Kanem, e cila është për vizitë në Bullgari. Më 1 dhe 2 dhjetor, Sofja do të..

botuar më 21-11-30 10.12.PD

Kodi i verdhë për borë dhe erë në 19 rrethe të vendit

Autostrada “Struma” është bllokuar pas reshjeve të borës. Rruga për në kufirin me Maqedoninë e Veriut afër Gjueshevos është e hapur. Gati 100 maune të bllokuar bllokuan përkohësisht autostradën Hemus në drejtim të Sofjes. Rruga për në Varna mbeti e..

botuar më 21-11-30 9.39.PD

224 veta me Covid të konfirmuar vdiqën në 24 orët e fundit

3020 janë të infektuarit rishtazi me koronavirus në vend në 24 orët e fundit. 83% e tyre nuk janë vaksinuar. Krahasuar me të hënën, numri i të infektuarve është rritur me 2292 raste. 8% janë mostrat pozitive nga 36 559 testet e kryera, sipas..

botuar më 21-11-30 9.03.PD