Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Standard & Poor's ripohoi vlerësimin e kreditit të Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Foto: arkiv

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Standard & Poor's - S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë të kredisë së Bullgarisë në 'BBB/A-2', bëri të ditur Ministria e Financave.

Pasojat ekonomike afatmesme të pandemisë janë të menaxhueshme. Kërkesa e brendshme e rikuperuar, konsumi privat dhe rritja e përthithjes së fondeve të BE-së po rrisin pritshmëritë për rritje.

Deficitet buxhetore në vitin 2022 do të fillojnë të ngushtohen. Pavarësisht lehtësimit fiskal dhe rritjes së borxhit publik, borxhi neto i qeverisë mbetet i ulët deri në 20% të PBB-së dhe kostot e financimit të qeverisë janë në nivele rekord. Inflacioni në Bullgari do të ulet në gjysmën e dytë të 2022, komentohet në analizën e agjencisë.

Më shumë nga rubrika

Parametrat e "buxhetit të rritjes ekonomike"

“Buxheti i Rritjes Ekonomike” – kështu e përcaktoi Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Financave Asen Vasilev projekt-kornizën financiare të vendit. "Buxheti 2022 ka tre fokuse kryesore - rritja e investimeve kapitale jo vetëm nga BE-ja, por edhe..

botuar më 22-01-28 7.15.PD

Çmimet e pronave të banimit do të vazhdojnë të rriten

Viti i kaluar 2021 rezultoi të ishte më i miri në 12 vitet e fundit në tregun e pasurive të paluajtshme në Bullgari. Sipas të dhënave të Agjencisë së Regjistrimit, numri i transaksioneve të kryera me pasuri të paluajtshme në Sofje gjatë tremujorit..

botuar më 22-01-27 7.15.PD
Matthias Corman

Bullgaria fillon negociata për të hyrë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) po fillon bisedimet e anëtarësimit me gjashtë vende, duke përfshirë Bullgarinë, sipas faqes së internetit të OECD. Procesi është duke u zhvilluar edhe për Argjentinën, Brazilin, Kroacinë,..

botuar më 22-01-26 12.13.MD
Подкасти от БНР