Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Do ta ndihmojmë Maqedoninë e Veriut në hartimin e legjislacionit të punës në përputhje me kërkesat e BE-së

Foto: Ministria e Punës

Bullgaria do të ofrojë mbështetje eksperte për Maqedoninë e Veriut në përgatitjen e legjislacionit të punës në përputhje me kërkesat e BE-së. Kështu, vendi ynë do të mbështesë fqinjin tonë jugperëndimor në rrugën e tij drejt anëtarësimit në BE. Për këtë ranë dakord ministrat e punës dhe politikës sociale të Bullgarisë dhe të Maqedonisë së Veriut Gëlëb Donev dhe Jagoda Shahpaska në një takim në Sofje.

Donev shprehu shpresën se Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do të vazhdojnë bashkëpunimin e tyre në fushën e migracionit të punës duke nënshkruar një marrëveshje që garanton akses më të lehtë në tregun e punës për qytetarët e të dy vendeve.

Më shumë nga rubrika

43,5% e mostrave të Covid-19 në Bullgari janë me Omikron

227 raste të variantit të virusit Omikron të SARS-CoV-2 janë identifikuar në Bullgari nga Qendra Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Mostrat klinike janë marrë deri më 10 janar 2022 në 40 spitale në 18 rrethe në vend. Nga gjithsej..

botuar më 22-01-19 3.08.MD

ITN propozon ndryshime legjislative në ndihmë të njerëzve me aftësi të kufizuara

“Ka një popull të tillë” paraqiti një projekt për ndryshime në Ligjin e Ndihmës Personale. Sipas deputetit Stanisllav Ballabanov qëllimi është të përmirësohet mekanizmi i dhënies së ndihmës për personat me aftësi të kufizuara, si dhe të..

botuar më 22-01-19 1.53.MD

Kryeministri e përshëndeti fjalimin e Rumen Radevit në Kuvendin Popullor

“Mafia nuk duhet të ketë kontroll mbi shtetin, inovacionet duhet të jenë në fokus, ne duhet të kemi një pozitë udhëheqëse në arenën ndërkombëtare, duhet të jemi një partner i parashikueshëm - të gjithë duhet të biem dakord për gjërat që tha presidenti.”..

botuar më 22-01-19 12.25.MD
Подкасти от БНР