Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kërkohen studentë të shkëlqyer për të marrë një bursë në përkrahje të talenteve të reja

Foto: arkiv

Për të tretin vit radhazi bursa kombëtare “Me përpjekje drejt yjeve” do të mbështesë talente të reja në pesë fusha të artit: arte vizuale, letërsi, muzikë, vallëzim, teatër / performance. Bursa, e  themeluar me idenë e këngëtares operistike Ina Kënçeva, mbështet artistë të talentuar bullgarë që nga viti 2019, ndërsa mbështetja financiare sigurohet nga Bashkia e Sofjes.

Qëllimi i bursës kombëtare është që të stimulojë rritjen dhe zhvillimin e talenteve të reja me një potencial të dëshmuar. Mbështetja për çdo një nga të zgjedhurit vazhdon një vit, në të cilin ai ka mundësi për punë me mentor, disponon një buxhet, i cili mbulon shpenzimet për një projekt krijues dhe pjesëmarrje në një performance tematike vjetore në kuadrin e festivalit të përvitshëm “Kulturama”.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Nataniela VasilevaMë shumë nga rubrika

Krasimir Martinov dhe Milen Mitev

Radio Bullgaria fitoi çmimin e madh për kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e Radios Kombëtare Bullgare

Programi i përditshëm “ Bulgaria Sot ” të Radio Bullgarisë , i cili transmetohet në nëntë gjuhë, u dallua me çmimin e madh për kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e Radios Kombëtare Bullgare. Çmimi vjetor “Sirak Skitnik” në emër të..

botuar më 22-01-25 9.59.MD

Një qendër terapeutike ofron ndihmë profesionale për të varurit nga droga

Illko Bojaxhiev dhe Zaprjan Momçillov e njohin varësinë por arrijnë të kalojnë përmes dyerve të saj të mbyllura. Sot ata qëndrojnë nga ana tjetër duke ndihmuar vëllezërit nga fati të zbulojnë çelësin drejtë lirisë së tyre. Tetëmbëdhjetë veta..

botuar më 22-01-24 10.53.PD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Hetojnë murgj në Aton për predikime kundër vaksinave Prokuroria në Selanik heton murgj në Malin e Shenjtë për shkak të agjitimit kundër vaksinimit kundër Covid-19, transmetoi korrespondentja e BNR-së në Greqi Katja Peeva. Ata predikuan,..

botuar më 22-01-21 5.16.MD
Подкасти от БНР