Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Inflacioni vjetor është tashmë 14.4%

Foto: arkiv

Inflacioni mujor në prill është 2.5%, ndërsa çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike janë rritur me 4.5%. Presionin kryesor rritës mbi inflacionin në muajin prill e kanë ushtruar çmimet e veshjeve dhe këpucëve, të cilat janë rritur me 6.4%. Një tjetër rritje ka edhe në çmimet e transportit, të cilat janë rritur me 3.5%.

Inflacioni vjetor është tashmë 14.4%, krahasuar me 12.4% në muajin paraardhës. Niveli i ri është thuajse afër vlerave të verës së vitit 2008 në prag të krizës financiare globale, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave.

Në të njëjtën kohë, në tremujorin e parë të 2022-ës, rritja e PBB-së ka qenë 4.5% me bazë vjetore, pak më e lartë se parashikimet.

Më shumë nga rubrika

Bletaria – faktor i paçmueshëm për shëndetin, por jo sektor prioritar për shtetin

Natyra këtë vit është më e sjellshme ndaj bletarëve, ajo dha ditë të ngrohta me shi në muajin prill, të cilat krijuan kushte të favorshme për lulëzimin e farës së kolzës vajëse, një nga kulturat e preferuara të mjaltit për insektet. Ditët e ngrohta..

botuar më 22-07-07 7.15.PD
Ministria e Financave

Ministria e Financave njoftoi se mjetet e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë u reduktuan për shkak mekanizmit të vlefshëm për të gjitha vendet anëtare

Fondet sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë janë të reduktuara për shkak të një mekanizmi të nënshkruar nga qeveria e Bojko Borisov. Kështu thuhet në qëndrimin e Ministrisë së Financave. Prej aty saktësojnë se grantet për vendin tonë u ulën..

botuar më 22-07-05 4.03.MD
Ura e Danubit 2

Një terminal intermodal do të lehtësojë trafikun nëpër Danub pas vitit 2025

Një terminal intermodal do të ndërtohet në qytetin danubian Ruse deri në fund të vitit 2025. Kjo u bë e ditur nga Kompania Kombëtare e Infrastrukturës Hekurudhore.Vlera e projektit është 52 milionë leva. Ndërtimi i objektit pritet të fillojë vitin..

botuar më 22-07-05 3.13.MD