Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Papunësia ra nën 5%

Foto: Pixabay

4,9% është papunësia në Bullgari, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Ka një rënie prej 1.4% krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2021. Koeficienti i aktivitetit ekonomik për popullsinë në moshën 15-64 vjeçe është 72%, duke u rritur me 0.6% me bazë vjetore.

Gati 28% e njerëzve në këtë grupmoshë janë ekonomikisht joaktivë. 1/3 e tyre nuk janë në tregun e punës sepse janë ende duke mësuar. Personat e dekurajuar të moshës 15-64 vjeç janë rreth 55300, ose 4.5% e personave joaktivë ekonomikë në të njëjtën grupmoshë.

10.6% e të papunëve kanë arsim të lartë, 52.1% janë me arsim të mesëm dhe 37.3% - me arsim fillor ose më të ulët.

Më shumë nga rubrika

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD

Zero TVSH për bukën dhe miellin, vendosi përfundimisht parlamenti

0 për qind Tatim mbi Vlerën e Shtuar për bukën dhe miellin deri në korrik të vitit të ardhshëm – ky është vendimi përfundimtar i Kuvendit Popullor përmes përditësimit të buxhetit të shtetit. U hodh poshtë propozimi për uljen e TVSH-së për vajin,..

botuar më 22-06-29 3.01.MD