Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Edhe bibliotekarët protestojnë

Foto: BGNES

Bibliotekarët hynë në një grevë paralajmëruese njëorëshe për dështimin e shtetit për të përmbushur një marrëveshje për pagat fillestare minimale. Përfaqësuesit e sindikatave thanë se bibliotekat janë detyruar të punojnë në kushtet e standardeve të pranuara, por të paplotësuara për shërbimet bibliotekare dhe në kushtet e një financimi jashtëzakonisht të pamjaftueshëm nga Ministria e Kulturës. “Këto rrethana na vënë përballë pamundësisë për të kryer funksionet tona të rëndësishme publike”, theksuan ata.

Sindikata “Podkrepa” kërkoi që buxhetet e bibliotekave rajonale të rriten me 40 për qind, ndërsa Konfederata e Sindikatave të Pavarura KNSB kërkoi rritjen e subvencioneve për të gjitha degët e kulturës me 25 për qind.

Më shumë nga rubrika

Qyteti Velingarad shënon festën e tij me një program të pasur kulturor

Më 2 korrik, me kremtimin solemn të Ditës së Velingradit, do të hapet për herë të 49-të Festivali i Kulturës në Velingrad. Festimi fillon në orën 09:00 me një liturgji të shenjtë hyjnore në kishën "Fjetja e Hyjlindëses", pas së cilës do të hapet..

botuar më 22-07-02 6.15.PD

Qytetarët protestojnë para Presidencës

Përpara hyrjes së Presidencës, ku është vendosur një kordon policor, qytetarët protestuan kundër dorëzimit të mandatit për formimin e qeverisë nga Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Përfaqësuesit e partisë hynë në institucionin..

botuar më 22-07-01 7.28.MD
MPJ

Ministria e Jashtme kërkon që Ambasada Ruse të tërheqë notën e saj

Sot, më 1 korrik 2022, para mesditës, me insistimin e palës ruse, në Ministrinë tonë të Jashtme u mbajt një takim mes Ministres së Punëve të Jashtme Teodora Gençovska dhe Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Federatës Ruse Eleonora..

rinovuar më 22-07-01 7.16.MD