Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria do të jetë një qendër ballkanike për ruajtjen e antikiteteve arkitekturore

Foto: Instituti Kombëtar për Trashëgiminë Kulturore të Paluajtshme

Bullgaria do të jetë një qendër rajonale për ruajtjen e trashëgimisë kulturore në Evropën Juglindore, njoftoi Instituti Kombëtar për Trashëgiminë Kulturore të Paluajtshme. Në shtator pritet krijimi i një grupi pune, i cili do të nisë integrimin në fushën e antikiteteve arkitekturore midis Bullgarisë, Rumanisë, Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Turqisë. Nisma mbështetet gjithashtu nga institutet kulturore franceze në Sofje dhe Bukuresht dhe shkolla “Shajo” pranë Qendrës për Arkitekturë dhe Trashëgimi në Paris. Nëpërmjet kësaj nisme, vendet e rajonit do të punojnë së bashku për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore të paluajtshme dhe do të kërkojnë financime evropiane për projekte të përbashkëta.

Më shumë nga rubrika

Një ekspozitë qeramike nga Republika Çeke po viziton Burgasin

Ekspozita e stilistit të famshëm çek të porcelanit dhe qeramikës Roman Shedina mbetet pjesë e programit kulturor të Qendrës Çeke në Bullgari. Pas vizitës në Sofje, ajo mund të shihet në Burgas deri në fund të gushtit. Ekspozita është pjesë e..

botuar më 22-08-06 11.15.PD

Ndalesat e transportit publik në Sofje shkëlqejnë me pamje nga vende të ndryshme

11 stacione të transportit publik në Sofje morën një pamje të re. Ato janë pjesë e nismës "Arti për Diplomacinë" (“Art4Diplomacy”) të Petja Ilievës, e cila i shndërroi konstruksionet e tyre në një hapësirë ekspozite me imazhe arkitekturore të..

botuar më 22-08-05 7.15.PD

Strauss nën yjet e Bullgarisë me Orkestrën e Pallatit të Vjenës Schönbrunn

“Gala Strauss” me Orkestrën e Schönbrunn të Vjenës do t'u ofrojë bullgarëve dhe mysafirëve të vendit tonë një rrugëtim muzikor nëpër kohërat e dinastisë Strauss dhe trashëgiminë e saj. Orkestra po përgatitet për një turne në Bullgari, i cili do të..

botuar më 22-08-02 4.47.MD