Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Web Çitalishte organizon atelienë "Të shkruarit krijues" për bullgarët në mbarë botën

Foto: Pixabay

Nga shtatori fëmijët nga komunitetet bullgare anembanë botës do të mund të mësojnë të shkruar krijues në një atelie të organizuar nga Web Çitalishte, njoftoi Agjencia Telegrafike Bullgare /BTA/. Atelieja do të zhvillojë te fëmijët aftësitë e tyre për të luajtur me fjalët dhe për të komunikuar nëpërmjet teknikave të ndryshme të huazuara nga psikodrama dhe nga lloje të ndryshme terapish arti.

Punëtoria është e përshtatshme për fëmijët që e njohin gjuhën me shkrim. Grupmoshat janë 8 deri në 12 vjeç dhe 12 deri në 18 vjeç. Mësimet janë tërësisht online.


Më shumë nga rubrika

Përvan Simeonov

Përvan Simeonov: Populli nuk do që të votojë, politikanët nuk duan të qeverisin

Vota nga jashtë po vazhdon të jetë protestuese dhe mesazhi i saj ende mbetet "Ndryshoni Bullgarinë" - vuri në dukje sociologu Përvan Simeonov nga agjencia Gallup International në komentin e tij për zgjedhjet jashtë vendit. Megjithatë, ndryshe nga..

botuar më 22-10-05 3.42.MD

Përshëndetje mësuesve bullgarë brenda dhe jashtë vendit

Bordi Drejtues i Shoqatës së shkollave bullgare jashtë vendit përshëndet të gjithë mësuesit bullgarë brenda dhe jashtë shtetit me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Mësuesit, e cila festohet në mbi 100 vende të botës me iniciativën e UNESCO-s...

botuar më 22-10-05 3.13.MD

Një fëmijë bullgar u bë kampion bote në llogaritjen e shpejtë mendore

Kampioni i ri botëror në matematikën e shpejtësisë mendore për fëmijë deri në 12 vjeç është Kallojan Geshev. Ai është nxënës nga Sofja. Në kampionatin botëror të zhvilluar në qytetin Bilefeld të Gjermanisë, djali arriti 2217 pikë të pabesueshme, me..

botuar më 22-10-04 3.28.MD