Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një autostradë e re do të përmirësojë lidhjen me Maqedoninë e Veriut

Foto: BGNES

Agjencia “Infrastruktura Rrugore” shpalli një prokurim publik për projektin për ndërtimin e autostradës “Gjueshevo – Dupnica”. Itinerari do të ofrojë një lidhje komode ndërmjet Korridorit të Transportit Trans-Evropian "Orient/Mesdhetar Lindor", përgjatë të cilit kalon autostrada "Struma" dhe kufirit me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Seksioni është pjesë e rrjetit kryesor TEN-T. Autostrada pritet të jetë rreth 62 km.gjatë. Informacioni është nga korrespondenti i BNR në Kjustendill Kirill Fallin.

Më shumë nga rubrika

Gallup: 28.7% është pjesëmarrja elektorale në Bullgari në orën 17:00

28.7% ka qenë pjesëmarrja e votuesve në vend, raportuar në orën 17:00 nga agjencia sociologjike "Gallup International Balkan", e cila është partnere e Radios Kombëtare Bullgare dhe monitoron votimin dhe shpërndarjen e forcave për..

rinovuar më 22-10-02 6.19.MD

69 raportime për shkelje në ditën e zgjedhjeve deri më tani

23 janë seksionet në vend, ku për shkak të problemeve me makineritë është ndërruar votimi me fletëvotime prej letre, njoftoi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. Me tre nga makineritë, votimi u pezullua pasi në ekranet e tyre u shfaqën fjalët "Ditari i..

botuar më 22-10-02 6.08.MD

Votimi përfundoi në Australi dhe Zelandën e Re

Filluan të hapin seksionet në Amerikën e Veriut dhe Kanada. Votimi përfundoi në Zelandën e Re dhe Australi. Por, rezultatet e rajonit do të shpallen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, tha zëdhënësi i komisionit Cvetozar Tomov.

botuar më 22-10-02 4.32.MD