Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Është miratuar një projekt-marrëveshje e sigurimeve shoqërore midis Bullgarisë dhe Shqipërisë

Foto: BGNES

Qeveria miratoi një projekt-marrëveshje për sigurimet shoqërore midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Projektmarrëveshja ndërkombëtare rregullon sigurimin në punë në të dyja vendet, si dhe procedurën e dhënies dhe pagesës së përfitimeve për sëmundje dhe lehoni, përfitimet për aksidentet në punë dhe sëmundjet profesionale, pensionet për stazh pune dhe moshë, për paaftësi për shkaqe të përgjithshme, sëmundje, aksidente në vendin e punës dhe sëmundje profesionale, si dhe pensionet e trashëguara.

Pasi të nënshkruhet, marrëveshja duhet të ratifikohet nga Kuvendi Popullor. Pas ratifikimit, dokumenti do të hyjë në fuqi. Në këtë mënyrë do të krijohet mundësia që personat e siguruar në Bullgari dhe Shqipëri të realizojnë të drejtat e tyre sociale.

Më shumë nga rubrika

Studentët bullgarë shënojnë festën e tyre

Më 8 dhjetor, studentët bullgarë shënojnë festën e tyre për të 119-tën herë radhazi. Ideja erdhi nga Ministri i Arsimit Prof. Ivan Shishmanov, i cili në vitin 1897 propozoi që Shkolla e parë e Lartë në Bullgari të ketë “një festë më të veçantë, të..

botuar më 22-12-08 11.34.PD

Studenti Amir Alizada: Studimi në Bullgari është një faqe e suksesshme e jetës sime

Për herë të parë, Amiri vizitoi Bullgarinë në moshën 4-vjeçare, ndërsa sot, 14 vjet më vonë, ai është student në vitin e parë në Fakultetin Ekonomik në Universitetin e Sofjes "Shën Kliment Ohridski". Pse i riu nga Azerbajxhani, i cili mbaroi me..

botuar më 22-12-08 7.15.PD

Filloi Panairi i 49-të Ndërkombëtar i Librit në Sofje

Mbi 150 shtëpi botuese marrin pjesë në Panairin e 49-të Ndërkombëtar të Librit në Sofje, i cili u hap sot në Pallatin Kombëtar të Kulturës. Ky është edicioni i tij më i madh që nga pandemia, me stendat e botuesve të shpërndarë në 4 kate. Paralelisht..

botuar më 22-12-06 4.28.MD