Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një kompani prijëse automobilistike hap vende pune për 100 inxhinierë bullgarë

| rinovuar më 22-12-02 6.43.MD
Foto: sac.bg

Një qendër e re kërkimi dhe zhvillimi për Evropën, e një kompanie japoneze lider në industrinë e automobilave, hapi dyert në Sofje. Kompania është prodhuese e pajisjeve elektronike për makina me më shumë se 300 filiale në mbi 40 vende dhe po hyn për herë të parë në tregun bullgar. Investimi fillestar është në vlerën 3.5 milionë dollarë dhe deri në fund të vitit 2023 numri i inxhinierëve të punësuar do të arrijë në 100 persona.

Në ceremoninë zyrtare të hapjes sot, më 2 dhjetor, mori pjesë edhe presidenti Rumen Radev.

Kreu i shtetit vuri në dukje kontributin e rëndësishëm të qendrës së zhvillimit të kompanisë japoneze në zhvillimin e industrisë së automobilave në vend, e cila është vazhdimisht në rritje dhe tashmë përbën 12 për qind të PBB-së. Sipas Radev, Japonia është një partner kyç në marrëdhëniet tregtare dhe ekonomike, dhe thellimi i bashkëpunimit në fushën e teknologjive të larta përshkruan një model të ri të marrëdhënieve ndërmjet biznesit, institucioneve dhe shoqërisë. Presidenti theksoi gjithashtu se Bullgaria vlerëson shumë parashikueshmërinë dhe korrektësinë e kompanive japoneze që investojnë në vendin tonë.Më shumë nga rubrika

Më shumë se 20 për qind e prodhuesve parashikojnë rritje të çmimeve të tyre

Në janar, situata ekonomike e vendit mbeti afërsisht në nivelin e saj nga dhjetori 2022, me një klimë më të favorshme biznesi të evidentuar në industri dhe tregtinë me pakicë, por me një përkeqësim në ndërtim dhe shërbime. Këtë e tregojnë rezultatet..

botuar më 23-01-30 6.16.MD

Një kompani austriake po zgjeron prodhimin e saj me një fabrikë të re në Asenovgrad

Një nga prodhuesit më të mëdhenj austriak të pajisjeve të skive në botë, i vendosur në Çepellare(Bullgari Jugore), do të ndërtojë një fabrikë të re në Bullgari. Prodhimi i ri pritet të nisë këtë vit në Asenovgrad, i cili ndodhet jo shumë larg..

botuar më 23-01-29 8.10.PD

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD