Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Paga mesatare në Sofje arriti në 2390 leva /1221 euro/

Foto: arkiv

Paga mesatare në Bullgari është 1743 leva /891 euro/ në tremujorin e tretë të 2022. Rritja e saj është 14.7% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Në Sofje, paga mesatare është më e larta - 2390 leva / 1221 euro/, ose 37,1% më e lartë se mesatarja e vendit, sipas të dhënave nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale.

Të ardhurat mesatare totale për një person në një familje në tremujorin e tretë të 2022 janë 2 346 leva /1 199 euro/ dhe u rritën me 21% krahasuar me të njëjtin tremujor të një viti më parë.

Një raport i Radio Bullgarisë tregon se inflacioni në vend për tetorin 2022 krahasuar me tetorin 2021 është 17,6%.

Më shumë nga rubrika

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD

OKB-ja pret një ngadalësim të rritjes së ekonomisë bullgare në vitin 2023

Lufta në Ukrainë po e vë në provë ekonominë botërore dhe ekspertët e OKB-së po parashikojnë për vitin 2023 rritjen më të ngadaltë në dekadën e fundit. Për Bullgarinë, rritja parashikohet të ngadalësohet nga 3 për qind e pritur në 2022 në 1.5 për..

botuar më 23-01-26 12.26.MD

Bullgaria rrit pjesëmarrjen e saj në Bankën e Detit të Zi

Parlamenti miratoi një rritje të aksioneve të Bullgarisë në kapitalin e Bankës së Detit të Zi për Tregtinë dhe Zhvillimin. Bordi i Guvernatorëve të Bankës së Detit të Zi miratoi në fillim të vitit 2023 një strategji për të rritur kapitalin deri në..

botuar më 23-01-26 11.59.PD