Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria fillon monitorimin dhe kontrollin e çmimeve

Foto: BGNES

Diferenca ndërmjet çmimeve të produkteve ushqimore që nga prodhuesi, tregtari e gjer tek stenda është deri në 30%. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, të iniciuar nga kryeministri Gëllëb Donev, në të cilën u prezantua një analizë e formimit të çmimeve të ushqimeve.”

Do të zhvillohet një mekanizëm për të kontrolluar çmimet nga prodhuesit deri tek hipermarketet dhe dyqanet e vogla pa shkelur rregullat e tregut. Do të zbulojmë praktikat e padrejta tregtare", siguroi Kryeministri. Sipas tij, vërehet një rënie graduale e inflacionit.

Më shumë nga rubrika

Këshilli i Lartë Gjyqësor miratoi si të pranueshme kërkesën e dytë për shkarkimin e Prokurorit të Përgjithshëm

Seanca plenare e Këshillit të Lartë Gjyqësor njëzëri e miratoi si të pranueshëm propozimin e dytë për lirim të parakohshëm të Prokurorit të Përgjithshëm Ivan Geshev. Dy propozimet janë bërë nga anëtarë të Kolegjiumit të Prokurorëve. I pari, i miratuar më..

rinovuar më 23-06-05 3.58.MD
Radostin Vasilev

Radostin Vasilev u akuzua për tentativë detyrimi

Prokuroria ngriti akuzë kundër deputetit Radostin Vasilev, me akuzën se ka tentuar ta detyrojë ish-deputeten Hristinka Ivanova të largohet nga partia “Ka një popull të tillë” (ITN) dhe nga Kuvendi. Informacioni për kërcënimet gjatë vitit 2022 vjen..

botuar më 23-06-05 2.39.MD
Gëllëb Dinev

Kabineti teknik evidentoi punën e tij

Ne e kemi kthyer qendrën e vendimmarrjes atje ku i takon - në Bullgari, tha kryeministri Gëllëb Dinev në një mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit të Ministrave, në të cilën kabineti i përkohshëm paraqiti një raport për punën e tij që nga 3..

botuar më 23-06-05 11.51.PD