Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Shqipëria forcojnë bashkëpunimin në fushën e arsimit dhe shkencës

Foto: mon.bg

Universitetet bullgare dhe shqiptare do të zgjerojnë bashkëpunimin e tyre, duke zhvilluar programe të përbashkëta trajnimi për studentët dhe doktorantët, si dhe projekte të përbashkëta kërkimore, u bë e qartë në takimin e ministrit bullgar të arsimit Galin Cokov me rektorët e pesë universiteteve më të mëdha shtetërore në Shqipëri – Universiteti i Tiranës, Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Elbasanit, Universiteti i Korçës dhe Universiteti i Durrësit. Ministri kujtoi se deri më tani studentët shqiptarë kanë marrë pjesë së bashku me studentë bullgarë në shkëmbime në kuadër të programit Erasmus, por në periudhën e ardhshme programore ka mundësi të zgjerohet partneriteti.

Një mjet tjetër është programi “Horizonti Evropa”, në të cilin mund të marrin pjesë shkencëtarë nga të dyja vendet. Galin Cokov ngriti çështjen e studimit të gjuhës bullgare në universitetet shqiptare. Për momentin bullgarishtja mësohet vetëm në Universitetin e Tiranës, por nëse ka dëshirë për futjen e këtij specialiteti në shkolla të tjera të larta, Ministria e Arsimit dhe Kulturës do të ndihmojë në sigurimin e pedagogëve.

Më shumë nga rubrika

BNR mbështet fushatën e WWF kundër prerjeve të paligjshme

Më shumë se ¼ e prerjeve në Bullgari, ose 1.7 milion metra kub, janë jashtë fushëveprimit të ligjit, sipas një raporti të Organizata për Mbrojtjen e Natyrës WWF. Sipas një studimi që bëhet çdo 4 vjet, prerjet e paligjshme sjellin të ardhura të..

botuar më 23-12-07 12.04.MD

Një patentë shoferi e hequr në një shtet anëtar do të hiqet në të gjithë BE-në, vendosi Komisioni i Transportit i Parlamentit Evropian

Komisioni i Transportit i Parlamentit Evropian votoi javën e kaluar mbi një propozim sipas të cilit nëse një patentë shoferi hiqet në një shtet anëtar kjo të jetë e vlefshme edhe në të gjithë BE-në. Eurodeputetët në Komisionin e Transportit propozojnë..

botuar më 23-12-06 3.10.MD
Kryeprifti Vlladimir Tishçuk

Shën Nikolla Çudibërësi shoqëroi At Vlladimir Tishçukun në shërbesën e tij jashtë vendit

Pak kohë më parë (një muaj para), Kisha Ruse në Sofje, e shenjtëruar si "Shën Nikolla Mirlikijski Çudibërërësi", priti me gëzim eprorin e saj të ri - Kryepriftin Vlladimir Tishçuk. Ashtu si gjyshi dhe babai i tij, ai e ka të trashëguar priftërimin dhe që..

botuar më 23-12-06 7.00.PD