Programi i ditës

Резултати : Autor Darina Grigorova

Qendra e Gjelbër Shablla zbulon sekrete nga e kaluara jonë parahistorike

Aty ku rrezet e para të diellit prekin tokën bullgare është një nga të paktat brigje të bregdetit bullgar të Detit të Zi që ka ruajtur bukurinë e tij natyrore. Një vend tërheqës për kampistët dhe adhuruesit e aventurave jo standarde , qyteti..

13.08.22 13:15 |

Kamen Brjag dhe Jajllata tërheqin të dashuruarit pas agimeve romantike

Deti bruz, shkëmbinj të paarritshëm dhe bimësi stepash - pamje të tilla të egra janë të shumta në veri të qytetit bregdetar Varna, ku rruga gradualisht ngrihet te Kamen brjag dhe Jajllata përgjatë pllajës së Dobruxhës. Brigjet e larta..

10.08.22 07:15 |

Kamen Briag et Yaylata offrent des levers du jour de charme

Une mer turquoise, des falaises infranchissables, des steppes, c’est le paysage au nord de Varna, là où le plateau de la Dobroudja s’élève doucement pour atteindre les localités de Kamen Briag et Yaylata. Les côtes escarpées laissent par endroits la..

08.08.22 10:57 |

Romantik gün doğumlarına aşık maceraperestleri buluşturan Kamen Bryag ve “Yaylata” rezervatı

Romantik gün doğumlarına aşık maceraperestleri buluşturan Kamen Bryag ve “Yaylata” rezervatı Varna yakınlarında bulunan Kamen Bryag ve Yaylata beldeleri gür gür yeşilliği, çok sayıdaki mağaraları ve bol macera sunan imklanları ile turistleri cezbediyor...

04.08.22 15:46 |

Kamen Bryag and Yailata: Romantic sunrises and times long gone by

Crystal-clear seawater, sheer cliffs and steppe vegetation – there are many places like this to the North of Varna where the road winding across the Dobrudzha plateau leads up to Kamen Bryag and Yailata . The high shores here are studded with..

04.08.22 11:07 |

July Morning au bord de la mer Noire : une tradition transmise de génération en génération

Accueillir le premier lever de soleil de juillet sur le littoral bulgare de la mer Noire est devenu un rituel riche en émotions positives transmis de génération en génération. Bien qu’influencé par le mouvement hippie et l’esprit de liberté des..

01.07.22 10:05 |

“July Morning” – tradita e Detit të Zi po vazhdon

Mirëpritja e mëngjesit të parë të korrikut në bregun bullgar të Detit të Zi, nën tingujt e muzikës, është kthyer në një ritual plot dritë dhe ndjesi pozitive, i vëzhguar dhe i përcjellë brez pas brezi. Edhe pse e ndikuar nga lëvizja botërore e..

30.06.22 15:37 |

July Morning – the Bulgarian Black Sea coast tradition continues

Welcoming the first morning of July on the Bulgarian Black Sea coast to the sounds of music has become an established tradition full of positive feelings, which is observed and passed down to new generations. The celebration is influenced by the..

30.06.22 14:55 |
Zëvendëskryeministri për Politikat Klimatike dhe Ministër i Mjedisit dhe i Ujërave Borisllav Sandov

Pavarësia energjetike është e arritshme, por varet nga përpjekjet e përbashkëta të politikanëve dhe ekspertëve

Në kushtet e krizës së rëndë energjetike, sociale dhe ekonomike Bullgaria prapë filloi të flasë për aplikimin e paketës “Fit for 55” dhe Tranzicionin e Gjelbër drejt një ekonomie me karbon të ulët. Sipas mbështetësve të idesë së gjelbër, kalimi në..

18.06.22 10:35 |

Enerji bağımsızlığı yolunda arayışlar sürüyor

Ciddi enerji, sosyal ve ekonomik kriz bağlamında Bulgaristan’da yeniden  düşük karbonlu ekonomiye geçiş yolunda “Fit for 55” Yeşil Enerji Paketi ’ nin uygulanmasından bahsedilmeye başlandı. Avrupa’da yakıt tedariklerinde en bağımlı ülke olarak..

16.06.22 16:05 |