Резултати : Autor Sadet Kërova

“Pylli i shëndetit” rritet në qytetin Isperih

Ne jetojmë, që të jemi të shëndetshëm dhe të lemë jetë pas vetes tonë! Jetë, të shprehur jo thjesht në një brez të ardhshëm, por dhe në vepra, të cilat të flasin më shumë nga fjalët tona. Të mbjellësh një pemë do të thotë të vesh fillimin e një..

14.12.20 15:20 |

Njerëzit me zemër të mirë i bëjnë realitet ëndrrat e Krishtlindjeve të fëmijëve në nevojë

Fëmijët nga Qendra për Përkrahje Speciale Arsimore në qytetin Kubrat do të marrin dhe sivjet peshqeshin e ëndërruar me rastin e Krishtlindjeve. Kjo do të realizohet  në sajë të fushatës “Snezhinka” (Flok Dëbore), organizuar nga studentja..

10.12.20 06:15 |

Për zanatin e rrobaqepëses me dashuri

Prej viteve të shumta Gjonjull Ali nxjerr bukën e gojës duke u marrë me rrobaqepësi dhe rregullimin e rrobave në qytetin Razgrad (Bullgari Verilindore). Në një kohë kur rrobaqepësit, por dhe zanatet e tjera janë duke u zhdukur, ajo vazhdon të mbahet fortë..

22.07.20 11:23 |

Një shkollë e re bullgare po hap dyer në qytetin anglez Crewe

Shkolla bullgare e ditës së diel do të presë fëmijë kureshtarë që nga muaji shtator në qytetin anglez Kry /Crewe/. Themeluesi i saj është Tezxhan Sabri i cili ka lindur dhe është rritur në qytetin Razgrad. Shkolla e re quhet “Bëllgarçe” dhe do të..

30.08.19 15:20 |

Fëmijët nga Ukraina mësojnë gjuhën bullgare në qytetin Razgrad

30 fëmijë dhe 10 mësues nga Qendra kulturore arsimore bullgaro-ukrainase “Media” në Odesën e Ukrainës, marrin pjesë në seminarin dyjavor të gjuhës bullgare në qytetin Razgrad. Seminari organizohet me ndihmën e Qendrës shkencore “Kiril dhe Metodi”..

30.06.18 11:15 |

Simboli i qytetit Razgrad – ora prapë mat kohën

Një nga simbolet e qytetit Razgrad – ora prapë mat kohën pasi afro dy vite nuk punonte për shkak të mekanizmit të shkatërruar. Administrata bashkiake nevojitej shumë kohë përderisa do të zbulonte një specialist i cili ishte gati të meremetojë..

21.02.18 11:27 |