кофи боклук отпадъци

До края на месеца подаваме декларации за по-ниска такса смет

30-ти декември е крайният срок за подаване на Декларация за частично намаляване на таксата за битови отпадъци за следващата година за имотите, които няма да бъдат използвани, напомнят от общинската администрация във Враца. Декларацията е валидна само за..

публикувано на 11.12.19 в 17:12

Грейна коледната елха в Моравица

За пръв път от доста години насам второто по-големина село в община Мездра - Моравица, ще посрещне Рождественските празници с Коледна елха и празнична украса. По инициатива на кмета Росен Ценов и с безвъзмезден труд и дарения на местни жители, в..

публикувано на 11.12.19 в 16:55

Във Видин обсъдиха държавния план-прием

"Държавният план - прием по професии в съответствие с потребностите на пазара на труда" бе темата на днешната работна среща, която се проведе днес във Видин. Организатор е РУО - Видин, на нея присъстваха директори на училища. Бе представено..

публикувано на 11.12.19 в 16:28

Актрисата Минка Сурдулова гостува в новоселското училище

Поводът бе Седмицата на четенето, която се провежда от 9 до 13 декември, а инициативата бе осъществена съвместно с читалищната библиотека. Минка Сурдулова е родена в Ново село и е завършила в това училище основното си образование. Затова за..

публикувано на 11.12.19 в 16:03

Деца и студенти подредиха изложба в подкрепа на Моника

С откриването на благотворителна изложба-базар с рисунки на деца и студенти, в Художествената галерия във Видин бе  даден старт на кампанията по набиране на средства за лечението на Моника Димитрова, която се нуждае от бъбречна трансплантация...

публикувано на 11.12.19 в 15:40

Мая Манолова открива приемна във Видин

Бившият омбудсман разкрива временна приемна във Видин. В петък Мая Манолова ще представи и гражданския си проект "Изправи се, България" пред видинската общественост. "Мая Манолова учреди гражданска платформа, с която иска да достигне до повече хора в..

публикувано на 11.12.19 в 15:25

Коледен гирлянд с пожелания изработват врачани

Коледен гирлянд изработват във Враца .  На него се закачват коледни пожелания на жителите и гостите на града. Посетителите на ледената пързалка имат възможност да запишат своите послания на ръчноизработените празнични картички до 19-ти декември, каза..

публикувано на 11.12.19 в 13:34

Заместник-кмет чете приказка на деца

Приказката за Червената шапчица прочете на децата от детска градина "Желязко Попниколов" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, по инициатива на градината като част от Националната седмица на четенето. Борисова поздрави учителския колектив..

публикувано на 11.12.19 в 13:33
д-р Йордан Иванов

Ломски лекар представи третата си книга

Д-р Йордан Иванов представи в Лом своята трета книга - романът "Заблудите на психиатъра" . Премиерата се състоя в камерната зала на читалище "Постоянство". Три са основните сюжетни линии, които авторът предлага на своите читателите, каза в началото на..

публикувано на 11.12.19 в 13:16

Коледен музикален салон организират във Видин

Коледни песни ще огласят тази вечер Народно читалище "Цвят" във Видин. Ще ги изпълнят изявени инструменталисти и певци в програмата на първия Коледен музикален салон. Събитието е създадено по идея на видинското читалище, обясни музикалният..

публикувано на 11.12.19 в 12:01