Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първата ни традиция

След церемонията по вграждане на паметната капсула, по река Дунав бе пуснато второ послание, със следното обръщение:

"Днес, 1 март 2009 година, на честота 97.1 мегахерца беше открита Регионална радиостанция ВИДИН. Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света! Написахме това, за да се знае! И го пуснахме във водите на Голямата европейска река, за да върви "по вода" на новата регионална радиостанция на БНР - Радио ВИДИН. Ти, който намериш тази бутилка, изпрати картончето, което е вътре, на посочения там адрес. Ще получиш награда, която ще те направи доволен, а нас щастливи!" - Валерий Тодоров- генерален директор на Българското национално радио.

Броени дни по-късно посланието откри учителят по труд, техника и изобразително изкуство Людмил Антов. Щастливецът получи радиоприемник с оригинален ретро дизайн.

"Изключително съм щастлив, че нашето послание е попаднало точно у вас- учителят по труд, техника и изобразително изкуство, който през целия си живот навярно е внушавал на своите възпитаници, че истинският смисъл на живота е да засаждаш дървета, под чиято сянка не очакваш да седнеш. Авторът на тази сентенция е Нелсън Хендерсън- обикновен фермер от долината на Лебедовата река, в Канадската провинция Манитоба. Просто фермер. Точно като този обикновен човек аз и моите колеги се опитваме да засаждаме нови дървета в градината на Българското национално радио. Плод на тези усилия беше откриването на РАДИО ВИДИН"- с тези думи директорът на нашето радио Огнян Първулов връчи подаръка на Людмил Антов. А Радиото установи първата си традиция- на своя рожден ден да дава подаръци.
Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45