Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стартът

Валерий Тодоров преряза лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН
Снимка: Радио Видин
Точно в 12.00 часа на 22 януари 2009 година генералният директор на БНР Валерий Тодоров преряза лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН, в присъствието на областния управител Кръстьо Спасов и кмета на града Румен Видов. Новата регионална станция оглави Огнян Първулов, работил до този момент като главен инженер на Радио Шумен.
 
"Комплексът е оборудван с най-модерните технологии в радиопроизводството и е направен с много вкус, оригинални технически решения и високо качество на звука", каза при откриването Валерий Тодоров.

"Впечатлен съм от точността при изпълнението на поетите ангажименти от БНР, толкова точни, колкото са точни и емисиите на радиото", коментира областният управител Кръстьо Спасов.

Комплексът бе изграден за рекордно кратък срок от 10 месеца и разполага с най-съвременни цифрови технологии за обработка на звука и музиката. След Радио София, това е втората регионална програма на БНР, която се открива за по-малко от година и половина. Технологичният и студиен комплекс на Радио ВИДИН е етап от изпълнението на стратегията на БНР, залегнала в концепцията на генералния директор на медията Валерий Тодоров за развитието на общественото многопрограмно национално радио.
 
Радио ВИДИН има за задача да укрепи връзките не само между хората от Северозападна България, но и с нашите съседи от страните, с които граничи Видинска област - Румъния и Сърбия. Програмата стартира на 1 март 2009 година, в навечерието на Националния празник на България.
Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45