Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартът

Валерий Тодоров преряза лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН
Снимка: Радио Видин
Точно в 12.00 часа на 22 януари 2009 година генералният директор на БНР Валерий Тодоров преряза лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН, в присъствието на областния управител Кръстьо Спасов и кмета на града Румен Видов. Новата регионална станция оглави Огнян Първулов, работил до този момент като главен инженер на Радио Шумен.
 
"Комплексът е оборудван с най-модерните технологии в радиопроизводството и е направен с много вкус, оригинални технически решения и високо качество на звука", каза при откриването Валерий Тодоров.

"Впечатлен съм от точността при изпълнението на поетите ангажименти от БНР, толкова точни, колкото са точни и емисиите на радиото", коментира областният управител Кръстьо Спасов.

Комплексът бе изграден за рекордно кратък срок от 10 месеца и разполага с най-съвременни цифрови технологии за обработка на звука и музиката. След Радио София, това е втората регионална програма на БНР, която се открива за по-малко от година и половина. Технологичният и студиен комплекс на Радио ВИДИН е етап от изпълнението на стратегията на БНР, залегнала в концепцията на генералния директор на медията Валерий Тодоров за развитието на общественото многопрограмно национално радио.
 
Радио ВИДИН има за задача да укрепи връзките не само между хората от Северозападна България, но и с нашите съседи от страните, с които граничи Видинска област - Румъния и Сърбия. Програмата стартира на 1 март 2009 година, в навечерието на Националния празник на България.
Вижте още

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36