Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Синя зона" във Видин

Въвежда се "Синя зона" във Видин. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници във Видин.

"За кратък престой ще заплащат автомобилите, които паркират в централната градска част, по ул. "Бдин" в участъка от ул. "Райна Княгиня" до ул. "Княз Борис І" /участък с еднопосочен режим на движение/, паркинга пред хотел "Бонония", паркингите пред и до ДКЦ №1 и паркинга зад сградата на Община Видин"- каза председателят на Общинския съвет- Пламен Трифонов.

Забранява се движението на превозни средства с животинска тяга в централната градска част и в по- голяма част от кварталите във Видин. 23 места от паркинга между Художествената галерия и читалище "Цвят" ще бъдат извадени от платената "Синя зона" и ще бъдат предназначени за гостите на близкия хотел.

Кмет на община Видин Герго Гергов отсъства от града и затова актуалните въпроси към него в началото на заседанието отпаднаха.
Общинските съветници приеха Отчета на капиталовите разходи в Община Видин за 2011 г и Отчета за касово изпълнение на Бюджета на Община Видин също за 2011 г. Приет бе обобщен годишен доклад за дейността по вътрешен одит през 2011 година в Община Видин.

Общинските съветници одобриха структурата по длъжности и числеността на местните дейности и общинските предприятия във Видин и отчета на кмета Герго Гергов за изпълнение на Програмата за управление на дейностите по отпадъците на Община Видин през 2011 г, както и Програмата за намаляване на нивата на фини прахови частици и достигане на установените норми за съдържанието им в атмосферния въздух в община Видин.

Общинските съветници разпределиха и средствата от бюджета за подпомагане на дейността на спортните клубове в Община Видин. По 9 000 лева ще получат "Видабаскет", СК по кану-каяк "Ванто" и СК "Борба, самбо и джудо", 6 000 лв - СК по волейбол "Бдин-Вида", 5 000 лв - СК по кану-каяк "Ванто 77", по 3 000 лв - СК по тенис на маса "Бдинци" и СК по колоездене "Стрела", 2 000 лв - СК по лека атлетика "Атлет", по 1 500 лв - СК по бокс "Глобал спортс файт клуб" и Шахматен клуб "Найден Войнов и по 1 000 лв - за СК по спортни танци "Елит", Туристическо дружество "Бонония" и ФК "Левски" от с.Покрайна.

5 000 лева ще бъдат отпуснати на ПМГ "Екзарх Антим I" във Видин за честването на 40 години от създаването на училището. Прието бе и предложението на заместник- председателя на Общинския съвет- Венцислав Станев материалите за заседанията да бъдат давани на хартиен носител само на председателите на групи и комисии, а на останалите съветници да се предоставят в електронен вариант, като им се изпращат по e-mail.

В края на заседанието си общинския съвет във Видин подкрепи петиция, внесена от Росен Иванов от ГЕРБ, за получаването на специален статут на старите български столици, за съхраняването на културното наследство.
По публикацията работи: Александър Русев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хората в Челопек: Селото ни е хубаво и спокойно

Красива природа, чист въздух, богата история, спокойни и усмихнати хора. Така ни посреща Челопек - едно планинско село, сгушено в полите на Врачанския Балкан. Част е от община Враца и е разположено на по-малко от 10 км от големия град. Близостта до него е предимство, казват местните . В града намират работа, а децата им ходят там на училище...

публикувано на 19.07.24 в 14:50

Александър Михайлов: Антикорупционното говорене е просто мода

Продължава да се търси формулата за управление в българската политика.  От поредните предсрочни избори ни делят редица нестандартни и екзотични предложения, целящи да съставят кабинет.  Антикорупционните мерки ли са единствената възможност за преодоляване на превърналата се в перманентна криза?  Статуквото дискутираме с анализатора и автор в..

публикувано на 18.07.24 в 10:00

Задължително ли е висшето образование за успешна реализация на младите?

В разгара на лято 2024 поредният випуск средношколци вече пое по пътя на живота. Почти половината от младите хора не виждат възможности за реализация на трудовия пазар в страната. Някои се ориентират към висшите учебни заведения, а други предпочитат работа в чужбина, заради по-доброто заплащане. Голяма част от младите хора, завършили висшето..

публикувано на 17.07.24 в 10:45

Проф. Вили Лилков: Нужна е формула за съставяне на временно управление с конкретни задачи

Ситуацията в парламента, както и като цяло за българското общество е изключително тревожна, коментира професор Вили Лилков от "Синя България" . По думите му, последните парламентарни избори не са показали път пред българското общество, а много силно раздробяване на политическия пейзаж. На този фон  няма никаква възможност за съставяне на трайно..

публикувано на 16.07.24 в 16:06
Михаил Миков

Михаил Миков: Тежката политическа фрагментация е пречка за съставяне на редовно правителство

Тежката политическа фрагментация в страната е пречка за съставяне на редовно правителство, коментира председателят на 42-рото Народно събрание и бивш председател на БСП Михаил Миков . На последните избори той участва в политическото обединение "Левицата".      "Всичките опити да се състави правителство при такава фрагментация на Народното..

публикувано на 16.07.24 в 13:33

Обсъдиха състоянието на пътищата в област Видин

На проведено заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП), ръководено от областния управител на област Видин Ани Арутюнян, бе представен анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на област Видин за второто тримесечие на 2024 г. В заседанието участваха представители на регионални институции и общини ,..

публикувано на 15.07.24 в 14:53

Село Гомотарци - с бъдеще във винения туризъм и с грижа за опазване на миналото

Гостуваме на Гомотарци, едно село разположило се на брега на река Дунав.  Голямо  и красиво населено място, с няколко площада, с просторни и красиви къщи с големи дворове и трудолюбиви хора. Видинското село се гордее със запазената си църква, големия църковен двор, с ценните стенописи, които са реставриран и с новата трапезария към храма...

публикувано на 12.07.24 в 12:00