Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влезе в сила забраната за любителски риболов

Влезе в сила забраната за любителски риболов за 46 дневен период, която ще продължи до 1 юни.

"Уловът на карагьоз, или дунавска скумрия, се забранява от 15 април до 15 май 2012 година включително. Срокът на действие на забраната за улов на щука и бяла риба се удължава до 1 юни 2012 година. За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов", съобщи за РАДИО ВИДИН Милен Методиев, началник сектор "Рибарство и контрол" Видин.

© Снимка: Радио Видин

"За област Видин това са река Тополовец- в участъка от моста на главен път Е-79 до село Слана Бара; язовир Дъбравка, община Белоградчик; язовир Дреновец- в обозначения за това участък; язовир Полетковци- в обозначения за това участък; язовир Фарафун, община Грамада и напоителният канал между селата Антимово и Кутово", даде подробности Милен Методиев и припомни, че санкциите за риболов по време на забрана са от 500 до 1500 лева, без значение дали се касае за стопански или за любителски риболов. Не са променяни цените на билетите- за стопанския риболов цената за разрешително за година е 120 лева, а за любителите годишният билет е 25 лева.

"За децата до 14 години, както и за възрастни с решение от ТЕЛК комисия, билетите за любителски риболов са безплатни. Има намаление и за мъже над 65 години, както и за жени над 60 години. За тях цената е наполовина", уточни Милен Методиев. Единственият язовир на територията на Видинска област, където имат право да изискват такса от любителите рибари, е язовир Дреновец, поради така направената категоризация на водоема. До сега във Видин има подадени няколко сигнала за мними собственици на водоеми, които са се опитвали да вземат такси от любители риболовци.

"За такава цел е нужно лицето да се легитимира с разрешително от съответния отдел "Рибарство и контрол", в протовен случай си имате работа с измамник", обясни Милен Методиев.

По публикацията работи: Ани Цекова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48