Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кмет подпомага социално слаби деца

Кметът на Дунавци Димо Скорчев подпомага деца на безработни и социално слаби семейства. Всеки месец сумата, която новоизбраният кмет дарява от заплатата си, е различна. С парите се подпомагат 4 деца от местната детска градина "Мир".

"На този етап го правя. Разговарях с директорката- децата, които получават парите да са различни, защото искам всички да се възползват от тях" - каза за РАДИО ВИДИН кметът. Димо Скорчев допълни, че благородната кауза е част от поет по време на предизборната кампания ангажимент, както и осигуряването на безплатен транспорт за пенсионери до Видин и обратно.

Вижте още

2664 са активните случаи на COVID-19 във Врачанско

Петима са новозаразените с коронавирус жители на Врачанска област, а по данни на регионалната здравна инспекция само един от тях - 77-годишен жител на оряховското село Селановци, е бил настанен в лечебно заведение в Плевен. Останалите с положителни проби за COVID-19: мъже на 32 и на 63 г от Враца, 32-годишна жителка на Козлодуй и нейн съгражданин..

публикувано на 16.05.21 в 11:30

Нова площадка ще правят в мездренска детска градина

С площадка за безопасност на движението по пътищата ще се сдобие мездренса детска градина. Амбициозният екип и директорът Диана Вутова от Детска градина "Мир'' в град Мездра не спират с нови и нови инициативи да работят за децата. Детската градина е с одобрен проект по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда'' на..

публикувано на 16.05.21 в 10:50

В Монтана организират изложба на учители по изобразително изкуство

Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана организира изложба на творби на учители по изобразително изкуство. Десет са  художници- педагози, които участват  в изложбата - казва организаторът на събитието Таня Василева: " В Монтана за първи път се случва такава изложба на учители-педагози по изобразително изкуство. Моята кауза беше да..

публикувано на 16.05.21 в 10:00

Четирима загинаха на Е-79 край Долна Вереница

Четирима души от Видинско загинаха вчера при тежка катастрофа на международен път Е-79. Зловещият инцидент се разиграл към 17 часа край село Долна Вереница, което се намира на няколко километра от Монтана. Жертвите пътували в немски автомобил в посока към Монтана, когато били връхлетени от ТИР с българска регистрация, управляван от 29-годишен..

публикувано на 16.05.21 в 08:18

9 са новозаразените с COVID-19 в Северозапада

203 са новите случаи на заболели с коронавирус у нас при направени 7281 теста. Това сочат данните за събота на Единния информационен портал, публикувани в полунощ. 4839 са пациентите, които се лекуват в болница, като 503 от тях са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 7 души, излекувани са 334. Поставените ваксини са 6591, като..

публикувано на 16.05.21 в 08:11

Топъл обяд до края на септември ще продължат да получават 150 души от Лом

Кметът на общината Георги Гаврилов  подписа с  Агенция "Социално подпомагане" анекс към договора за удължаване на срока до 30.09.2021 г. по проект "Осигуряване на топъл обяд в град Лом". Условието за получаване на услугата е хората да са без или с ниски доходи под линията на бедност. Топъл обяд могат да получават и крайно нуждаещи се, които нямат..

публикувано на 15.05.21 в 17:30

Нов формат на фестивала на спомените "Козе мляко"

Тази година културното събитие, което се провежда в село Горна бела речка, община Вършец, навършва 18 години. По повод пълнолетието фестивалът се отваря за промени и нов облик.  Ще има повече събития в по-голям период от време, а не само около 24 май. През втората половина на май екип артисти от България, Франция и Хърватска, в рамките на..

публикувано на 15.05.21 в 17:22